Nieuwe bestuursleden voor Dutch Coffee Promotion

17 december 2009 |
Nieuwe bestuursleden voor Dutch Coffee Promotion

De Stichting Dutch Coffee Promotion (DCP), die zich sinds 2007 inzet om specialty coffee en de bereiding daarvan naar een hoger niveau te tillen, krijgt nieuwe bestuursleden en een nieuwe voorzitter. Het aantal activiteiten van DCP nam in de afgelopen jaren snel toe en zowel de voorzitter als drie bestuursleden geven aan dat het tijd is voor mensen die de stichting verder kunnen professionaliseren.

Het achtkoppige bestuur van DCP voert haar werkzaamheden voor de stichting op vrijwillige basis uit. Aftredend voorzitter Jeroen Veldkamp legt uit waarom drie bestuursleden hun functie neerleggen: "De afgelopen jaren hebben wij veel vrije uren in de stichting gestoken. Dit hebben wij met veel plezier en passie gedaan. Wij hebben de stichting en het niveau van de koffie in Nederland naar een hoger niveau gebracht en daar zijn we erg trots op. Maar de markt is veranderd en we moeten ons allemaal focussen op onze bedrijven en werkgevers. Daarom leggen Jasper Overdevest (penningmeester), Moniek Smit (Competitie) en Deborah Hardeman (secretariaat) hun functie per 1 januari neer. De overige vier bestuursleden blijven zich fanatiek inzetten voor Dutch Coffee Promotion."

Nieuwe voorzitter
Veldkamp zelf legt zijn functie als voorzitter ook neer. Hij legt uit waarom: "Ik vind het tijd voor een nieuwe voorzitter. De stichting heeft iemand nodig die kan doorpakken op wat wij tot nu toe hebben neergezet. Iemand met goede leidinggevende capaciteiten, een visie en een strategie. Zelf blijf ik zeker actief betrokken bij Dutch Coffee Promotion. Maar een bestuursfunctie is qua tijd momenteel niet langer haalbaar."

Ongelukkige samenloop
Het gelijktijdige opstappen van meerdere bestuursleden is een ongelukkige samenloop van omstandigheden, aldus Veldkamp: "Ik wil heel graag benadrukken dat wij deze keuzes in goed overleg hebben gemaakt. Het komt vervelend uit dat er meerdere bestuursleden tegelijk tot de conclusie komen dat een bestuursfunctie momenteel qua tijd niet haalbaar is. Maar we laten de stichting financieel gezond achter en we blijven ook allemaal actief betrokken bij Dutch Coffee Promotion. Verder werken we momenteel natuurlijk hard aan de opvolging."

Hospitality Management, De Restaurantkrant, De CaféKrant, Lunchroom, Bed&Breakfast, Sanny Visser

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: