Nieuwe Bagels & Beans in Gouda

9 januari 2017 | Jorien Slager

Vanaf woensdag 22 februari 2017 zal Bagels & Beans bezoekers en inwoners van de kaasstad verblijden met de bekende belegde bagels, prijswinnende Panamese koffie en de wereldberoemde vrolijkheid die gratis bij ieder gerecht wordt geserveerd. Kersverse franchisenemer Gwen Gomis vertelt over de nieuwe vestiging in Gouda.

De nieuwe Bagels & Beans opent midden in het gezellige stadscentrum: Agnietenstraat 2, pal naast de Nieuwe Markt. Met een mooi terras, dus een prima locatie voor een zoete of gezonde onderbreking van het shoppen of tijdens een toeristische wandeling door de historische binnenstad. Gwen Gomis uit Den Haag zal het reilen en zeilen van de nieuwe vestiging voor haar rekening nemen: ‘Ik denk dat de sfeer van Bagels & Beans goed bij Gouda past en dat wil ik straks graag met mijn team aan de gasten laten zien.’

Droom waarmaken

Gwen begon op haar zestiende te werken bij McDonald’s en kan inmiddels bogen op meer dan dertig jaar horecaervaring. ‘Ik werkte parttime naast school en later studie. Door interne trainingen ben ik doorgegroeid naar crewtrainer en hoofdkassière. Daarna achter de schermen, bij de administratie, en uiteindelijk als personeelsmanager van vier McDonald’s.’

Een aantal maanden geleden besloot Gwen dat het moment daar was om haar droom waar te maken: ‘Ik wilde al lange tijd voor mezelf beginnen, iets wat met lekkere en gezonde voeding te maken heeft. Na de geboorte van mijn twee zonen heb ik mij steeds meer verdiept in gezonde en biologische producten, vooral omdat mijn jongste last heeft van verschillende voedselallergieën.’

‘Superfijn gesprek’

Ze ging op onderzoek uit en stuitte op Bagels & Beans. ‘Ik vond het concept helemaal bij mij passen’, licht ze toe. ‘Gezond, duurzaam en lekker eten in een sfeervol en gezellig restaurant waar hartelijke mensen werken. Geweldig toch?’ Vervolgens zocht ze contact met oprichter Ronald Bakker voor een kennismaking. ‘Na een superfijn gesprek is het balletje gaan rollen.’ Zo kwam Gwen bij Gouda uit, een stad waar ze toen nog niet heel bekend mee was. Gwen: ‘Om die reden ben ik de afgelopen maanden vaak in Gouda geweest om de sfeer te proeven en wat meer over de stad te weten te komen.’

Hartelijke ontvangst

Gwen is erg te spreken over de ontvangst die ze als nieuwe ondernemer kreeg van het centrummanagement van de gemeente: ‘Ik heb contact opgenomen met de gemeente en hen verteld over mijn plannen. De centrummanager Ronald van Rossum en zijn collega Dorine van der Meer waren erg enthousiast en nodigden mij uit voor een kop koffie en een rondleiding door de binnenstad.’

Inmiddels is Gwen er helemaal klaar voor om vanaf 22 februari gasten te ontvangen in haar nieuwe Bagels & Beans: ‘Ik kan alleen maar zeggen dat Gouda een stad is met veel gezelligheid, warmte en historie. Gouda is gekozen tot de beste binnenstad van 2015-2017 en ik begrijp helemaal waarom.’

Bagels & Beans Gouda, Agnietenstraat 2, 2801 HX Gouda: Opening: 22 februari

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: