Nieuwe Bagels & Beans in Gouda

9 januari 2017 | Jorien Slager

Vanaf woensdag 22 februari 2017 zal Bagels & Beans bezoekers en inwoners van de kaasstad verblijden met de bekende belegde bagels, prijswinnende Panamese koffie en de wereldberoemde vrolijkheid die gratis bij ieder gerecht wordt geserveerd. Kersverse franchisenemer Gwen Gomis vertelt over de nieuwe vestiging in Gouda.

De nieuwe Bagels & Beans opent midden in het gezellige stadscentrum: Agnietenstraat 2, pal naast de Nieuwe Markt. Met een mooi terras, dus een prima locatie voor een zoete of gezonde onderbreking van het shoppen of tijdens een toeristische wandeling door de historische binnenstad. Gwen Gomis uit Den Haag zal het reilen en zeilen van de nieuwe vestiging voor haar rekening nemen: ‘Ik denk dat de sfeer van Bagels & Beans goed bij Gouda past en dat wil ik straks graag met mijn team aan de gasten laten zien.’

Droom waarmaken

Gwen begon op haar zestiende te werken bij McDonald’s en kan inmiddels bogen op meer dan dertig jaar horecaervaring. ‘Ik werkte parttime naast school en later studie. Door interne trainingen ben ik doorgegroeid naar crewtrainer en hoofdkassière. Daarna achter de schermen, bij de administratie, en uiteindelijk als personeelsmanager van vier McDonald’s.’

Een aantal maanden geleden besloot Gwen dat het moment daar was om haar droom waar te maken: ‘Ik wilde al lange tijd voor mezelf beginnen, iets wat met lekkere en gezonde voeding te maken heeft. Na de geboorte van mijn twee zonen heb ik mij steeds meer verdiept in gezonde en biologische producten, vooral omdat mijn jongste last heeft van verschillende voedselallergieën.’

‘Superfijn gesprek’

Ze ging op onderzoek uit en stuitte op Bagels & Beans. ‘Ik vond het concept helemaal bij mij passen’, licht ze toe. ‘Gezond, duurzaam en lekker eten in een sfeervol en gezellig restaurant waar hartelijke mensen werken. Geweldig toch?’ Vervolgens zocht ze contact met oprichter Ronald Bakker voor een kennismaking. ‘Na een superfijn gesprek is het balletje gaan rollen.’ Zo kwam Gwen bij Gouda uit, een stad waar ze toen nog niet heel bekend mee was. Gwen: ‘Om die reden ben ik de afgelopen maanden vaak in Gouda geweest om de sfeer te proeven en wat meer over de stad te weten te komen.’

Hartelijke ontvangst

Gwen is erg te spreken over de ontvangst die ze als nieuwe ondernemer kreeg van het centrummanagement van de gemeente: ‘Ik heb contact opgenomen met de gemeente en hen verteld over mijn plannen. De centrummanager Ronald van Rossum en zijn collega Dorine van der Meer waren erg enthousiast en nodigden mij uit voor een kop koffie en een rondleiding door de binnenstad.’

Inmiddels is Gwen er helemaal klaar voor om vanaf 22 februari gasten te ontvangen in haar nieuwe Bagels & Beans: ‘Ik kan alleen maar zeggen dat Gouda een stad is met veel gezelligheid, warmte en historie. Gouda is gekozen tot de beste binnenstad van 2015-2017 en ik begrijp helemaal waarom.’

Bagels & Beans Gouda, Agnietenstraat 2, 2801 HX Gouda: Opening: 22 februari

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: