Nieuwe Bagels & Beans in Den Bosch

24 november 2015
Nieuwe Bagels & Beans in Den Bosch

Begin 2016 opent de vrijplaats voor koffie, bagels en geluk haar deuren in het voormalig Stedelijk Museum in Den Bosch. Sietse van den Berg en Laurens
Dekkers, die in 2013 en 2007 met de Bagels & Beans aan de Hooge Steenweg in Den Bosch de AD Koffietest wonnen, zullen hier hun prijswinnende koffie gaan schenken.

*Van Heinde versmarkt*
Afgelopen vrijdag beleefde Van Heinde, de nieuwe versmarkt in het voormalig Stedelijk Museum aan de hofvijver van het Paleiskwartier, zijn feestelijke opening. Ook voor Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, Sietse van den Berg en Laurens Dekkers was het een bijzondere dag: vlak na de openingsceremonie ondertekenden zij het huurcontract voor een ruimte pal naast Van Heinde.

*Koffietest*
Barista’s Van den Berg en Dekkers openden in 2005 hun Bagels & Beans aan de Hooge Steenweg. In dat jaar werd hun cappuccino tot de beste uitgeroepen in de cappuccinotest van het Vara-programma Kassa. Twee jaar later werden ze eerste bij de AD Koffietest, een bijzondere prestatie die ze in 2013 wisten te evenaren. In 2012 werden ze tweede. Het is het bewijs van hun onverminderde streven naar kwaliteit, hoewel de superieure Janson Estate arabica (exclusief voor Bagels & Beans geteeld op een kleinschalige familieplantage in Panama) er ook aan zal hebben bijgedragen. Oprichter Ronald Bakker: "Met superbarista’s Sietse en Laurens, die al twee keer de AD Koffietest wonnen, weet ik zeker dat dit een bijzondere Bagels & Beans gaat worden."

*Sheddaken*
De nieuwe Bagels & Beans komt bij de paleisbrug, in de buitenste unit van het compleet gerenoveerde fabriekspand met het opvallende zaagtanddak. "Dat worden 'sheddaken' genoemd", licht Ronald toe. Het monumentale gebouw stamt uit 1951 en bood van 2005 tot 2012 onderdak aan het Stedelijk Museum. Nu is het eigendom van EETNL, dat het heeft omgetoverd naar een markthal voor streekproducten en horeca. Ronald: "Het Paleiskwartier is een buurt met veel initiatieven op het gebied van food. Bagels & Beans is hier echt op z’n plek."

Bagels & Beans Hofvijver Den Bosch opent begin 2016.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws