Nieuw restaurant opent in Rotterdam

22 februari 2016 |
Nieuw restaurant opent in Rotterdam<

Niet alleen de inrichting en de keuken van het nieuwe restaurant Rebelz aan de Rotte in Rotterdam is bijzonder, ook het
personeel heeft een verhaal. Naast vakkrachten werkt bij Rebelz aan de Rotte namelijk een aantal ex-gedetineerde vrouwen die er de kans krijgen zich om te scholen en zo een betere kans krijgen op de arbeidsmarkt.

Syrische chef
Kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van de Hoorn des Overvloeds in de Markthal, tekenden voor de eigenzinnige inrichting en de Syrische chef Maher Al Sabbagh verrast met eenkeuken waar invloeden uit het Midden-Oosten samengaan met het lekkerste dat de mediterrane keuken te bieden heeft. Rebelz aan de Rotte is vanaf zaterdag 27 februari geopend voor gasten. In de zomer zal er een groot terras op een ponton voor het restaurant komen te liggen waar voorbijgangers met hun bootje kunnen aanleggen. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 70 gasten.



Maatschappelijk doel
Karin Nijman en Klaasjan Krook, initiatiefnemers van Rebelz aan de Rotte meenden dat het nastreven van een maatschappelijk doel prima hand in hand kan gaan met het runnen van een goed restaurant. Karin: "We hebben nagedacht hoe dat elkaar kan versterken. We geloven dat iedereen een tweede kans verdient om een zonnige toekomst tegemoet te kunnen zien." Karin heeft jarenlange ervaring als HR- manager, haar missie is om individuen en groepen te ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling en werk. Vanuit hun stichting Back on Trek bedachten ze Rebelz aan de Rotte, een ‘instituut voor verbetering’, voor iedereen die binnenkomt.

Arbeidsmarkt
Per jaar worden tot 15 ex-gedetineerde vrouwen naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt begeleid. In een leer/werktraject van tien maanden kunnen zij zich omscholen tot kok of gastvrouw. Er is een selectieprocedure opgesteld met de penitentiaire instelling in Nieuwersluis. Alle kandidaten volgen hun opleiding bij de Horeca Academie in Den Haag, waarmee intensief wordt samengewerkt. Ze worden door een persoonlijke coach gecoacht. Na afloop van hun leer/werk traject worden zij geholpen naar een volgende werkplek waarin de vrouwen volledig zelfstandig aan de slag gaan.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: