Nieuw: leverworstijs voor honden

29 april 2015 |
Nieuw: leverworstijs voor honden<

Honden zijn vaak dol op ijs. Alleen is deze lekkernij vaak niet gezond voor de geliefde viervoeter. Om hondenbezitters tegemoet te komen,
heeft de Duitse ijssalonhouder Marco Vazzola uit Birkenfeld speciaal ijs voor honden ontwikkeld, compleet met leverworstsmaak.

Weinig suiker
Vazzola ontwikkelt vaak nieuwe ijssoorten, maar dit is de eerste smaak die hij speciaal voor honden ontwikkeld heeft. De ijsmaker heeft eerst aan dierenartsen gevraagd waar hij bij het maken van het ijs op moest letten. Dit bleek vooral het suikergehalte te zijn. Vazzola: "Het suikergehalte is lager. We gebruiken voor het hondenijs fructose in plaats van suiker en daarnaast nog een klein beetje honing om toch een zoete smaak te creëren. Het leverworstijs is bovendien lactosevrij."

Succes
Het leverworstijs is een succes. Op warme dagen verkoopt Vazzola wel vijftig leverijsjes. Hondenbezitters betalen 1,50 euro per bolletje. Het is niet het enige succes voor de ijsmaker. In 2014 behaalde hij de vierde prijs op het wereldkampioenschap voor ijsbereiders met zijn smaak 'Hazelnoothart'.

Bekijk de video op de site van Der Tagesspiegel.
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: