Nieuw: leverworstijs voor honden

29 april 2015
Nieuw: leverworstijs voor honden

Honden zijn vaak dol op ijs. Alleen is deze lekkernij vaak niet gezond voor de geliefde viervoeter. Om hondenbezitters tegemoet te komen,
heeft de Duitse ijssalonhouder Marco Vazzola uit Birkenfeld speciaal ijs voor honden ontwikkeld, compleet met leverworstsmaak.

*Weinig suiker*
Vazzola ontwikkelt vaak nieuwe ijssoorten, maar dit is de eerste smaak die hij speciaal voor honden ontwikkeld heeft. De ijsmaker heeft eerst aan dierenartsen gevraagd waar hij bij het maken van het ijs op moest letten. Dit bleek vooral het suikergehalte te zijn. Vazzola: "Het suikergehalte is lager. We gebruiken voor het hondenijs fructose in plaats van suiker en daarnaast nog een klein beetje honing om toch een zoete smaak te creëren. Het leverworstijs is bovendien lactosevrij."

*Succes*
Het leverworstijs is een succes. Op warme dagen verkoopt Vazzola wel vijftig leverijsjes. Hondenbezitters betalen 1,50 euro per bolletje. Het is niet het enige succes voor de ijsmaker. In 2014 behaalde hij de vierde prijs op het wereldkampioenschap voor ijsbereiders met zijn smaak 'Hazelnoothart'.

Bekijk de video op de site van "Der Tagesspiegel.":http://video.tagesspiegel.de/hundeeis-einmal-leberwurst-bitte.html

~Christel Tuin~

Overig nieuws