Nieuw: Grand Café De Tropen

2 juli 2015
Nieuw: Grand Café De Tropen

Amsterdam Oost maakt deze zomer plaats voor het nieuwe ‘Grand Café De Tropen’, gevestigd in het monument van het Koninklijk Instituut
voor de Tropen. Een levendige hotspot, midden in Amsterdam, met een groot zonnig terras aan het Oosterpark, dat wordt teruggeven aan de Amsterdammers. Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor het interieur en de inrichting, waarbij de historische elementen van het pand in acht worden genomen en er een goede balans wordt gezocht tussen het park, recreatie en het monumentale pand. De opening van De Tropen staat gepland voor augustus.

*In totaal 190 zitplaatsen*
Het vernieuwde grand café telt 90 zitplaatsen binnen en 100 zitplaatsen buiten op het zonnige, ruime terras aan het Oosterpark. Met de huidige renovaties van het Oosterpark worden de poorten geopend naar de binnentuin van het KIT. De Tropen wordt zowel toegankelijk voor bezoekers van het Tropenmuseum als bezoekers van buitenaf. De Tropen gaat een prachtige recreatieruimte vormen tussen Amsterdam Oost en het Oosterpark.


~Een impressie van de bar~

*Interieur en inrichting door studio Piet Boon*
Het interieurconcept en de inrichting van De Tropen zijn ontworpen door studio Piet Boon en blijven dicht liggen bij de oorspronkelijke waarden van het monumentale pand; groen, werelds & historisch. De bijzondere band met het Tropenmuseum wordt benadrukt door het tentoonstellen van unieke culturele objecten afkomstig uit de collectie van het museum, waarmee de authenticiteit en schoonheid van de locatie worden geaccentueerd. Het vernieuwde uiterlijk en karakter van De Tropen benadrukt de nieuwe sociale functie voor zowel museumbezoekers als bezoekers van buitenaf.

Overig nieuws