Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

4 januari 2017 | Jorien Slager

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burger Bar openden op de Kolksteeg te Amsterdam hadden wij nooit durven dromen van de 6 vestigingen die we nu hebben. Wij zijn er erg trots op. Ons doel is om in steeds meer steden, zowel nationaal en internationaal mensen van een echte Burger Bar Burger te laten genieten.' Alleen tijdens deze eerste dag kunnen liefhebbers voor 50 cent genieten van een burger met vers vlees. Daarnaast is het mogelijk om via de socialmediakanalen van Burger Bar een jaar lang gratis burgers te winnen.

Burger Bar van droom tot werkelijkheid

Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van ‘originele’ hamburger die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met de Burger Bar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door het accent te leggen op het vlees van de hamburger. Door uitsluitend gebruik te maken van vers rundvlees van rundrassen die bekend staan om de lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu) hoeft het vlees verder geen toevoegingen. Verder werkt Burger Bar alleen met ambachtelijk gebakken brood en dagverse groenten. Ook de hamburgersaus wordt volgens eigen recept gemaakt. Daarnaast biedt de Burger Bar de mogelijkheid om een eigen hamburger te creëren. Je hebt als gast een keuze uit drie soorten rundvlees, kip of een vegetarische ‘Portobello Burger’. Alle burgers worden standaard geserveerd met sla, tomaat, augurk en een huisgemaakt cocktailsaus. Naast deze toppings zijn er 4 verschillende kazen en 7 verschillende toppings die men kan toevoegen. Hierdoor zijn er duizenden verschillende combinaties mogelijk en kan iedereen zijn of haar ideale hamburger combinatie maken.

Burgers met snelheid

Vorig jaar testte Ensemble Magazine tientallen burgerrestaurants. Hieruit maakten zij een lijst met de beste veertien burgers van de hoofdstad. Burger Bar kwam hierop terecht met een aanbeveling over de snelheid waarmee de burger werd gemaakt. “Absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten”, schreef Ensemble Magazine. “De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Vegetarisch is ook een optie.” Ook in Den Haag gaan zij voor deze snelheid en kwaliteit.

Burger Bar: nieuwste burgerrestaurant aan Plein 3 in Den Haag, dat op 12 januari 2017 om 12.00 uur opent. Meer informatie: www.Burgerbar.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: