Nieuw burgerrestaurant in Den Haag

4 januari 2017 | Jorien Slager

Op 12 januari 2017 gaat de eerste vestiging van de Burger Bar in Zuid-Holland open. Het restaurant aan Plein 3 in Den Haag opent om 12.00. In de toekomst hopen de eigenaren meer Burger Bars te openen in deze provincie. Ze vertellen hierover het volgende: 'Toen wij 10 jaar geleden de eerste Burger Bar openden op de Kolksteeg te Amsterdam hadden wij nooit durven dromen van de 6 vestigingen die we nu hebben. Wij zijn er erg trots op. Ons doel is om in steeds meer steden, zowel nationaal en internationaal mensen van een echte Burger Bar Burger te laten genieten.' Alleen tijdens deze eerste dag kunnen liefhebbers voor 50 cent genieten van een burger met vers vlees. Daarnaast is het mogelijk om via de socialmediakanalen van Burger Bar een jaar lang gratis burgers te winnen.

Burger Bar van droom tot werkelijkheid

Burger Bar is ontstaan vanuit het concept van ‘originele’ hamburger die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en een niet te overheersende saus. De oprichters willen met de Burger Bar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door het accent te leggen op het vlees van de hamburger. Door uitsluitend gebruik te maken van vers rundvlees van rundrassen die bekend staan om de lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu) hoeft het vlees verder geen toevoegingen. Verder werkt Burger Bar alleen met ambachtelijk gebakken brood en dagverse groenten. Ook de hamburgersaus wordt volgens eigen recept gemaakt. Daarnaast biedt de Burger Bar de mogelijkheid om een eigen hamburger te creëren. Je hebt als gast een keuze uit drie soorten rundvlees, kip of een vegetarische ‘Portobello Burger’. Alle burgers worden standaard geserveerd met sla, tomaat, augurk en een huisgemaakt cocktailsaus. Naast deze toppings zijn er 4 verschillende kazen en 7 verschillende toppings die men kan toevoegen. Hierdoor zijn er duizenden verschillende combinaties mogelijk en kan iedereen zijn of haar ideale hamburger combinatie maken.

Burgers met snelheid

Vorig jaar testte Ensemble Magazine tientallen burgerrestaurants. Hieruit maakten zij een lijst met de beste veertien burgers van de hoofdstad. Burger Bar kwam hierop terecht met een aanbeveling over de snelheid waarmee de burger werd gemaakt. “Absoluut topburgers als er wat snelheid in je maaltijd mag zitten”, schreef Ensemble Magazine. “De Burger Bar maakt het simpel: je kiest zelf een vleessoort op een broodje. Deze wordt standaard belegd met augurk, tomaat, sla en een ‘signature’ saus. De rest bepaal je weer zelf. Vegetarisch is ook een optie.” Ook in Den Haag gaan zij voor deze snelheid en kwaliteit.

Burger Bar: nieuwste burgerrestaurant aan Plein 3 in Den Haag, dat op 12 januari 2017 om 12.00 uur opent. Meer informatie: www.Burgerbar.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: