Nieuw burgerrestaurant in Amsterdam

24 oktober 2016 | Thijs Jacobs

H.Burger kondigt de opening aan van een nieuw restaurant en creatieve hub op de Clercqstraat 128 in Amsterdam. Het restaurant, inclusief private dining gelegenheid en stadstuin, opent vanaf vandaag haar deuren voor lunch, diner en meer.

H. Burger

H.Burger - Upstairs
Het restaurant beschrijft zich als creatief, divers, puur, toegankelijk en authentiek. Vanaf de lunch tot laat in de avond biedt H.Burger een menu aan dat zijn oorsprong vindt in de originele manier van bereiding van elk gerecht, waarbij de nadruk wordt gelegd op verschillende versies van de originele hamburger. Verder staan er diverse soorten friet, salades en sides op het menu, die waar mogelijk worden bereid met ingrediënten geleverd door lokale telers.
 
Alle hamburgers worden dagelijks vers bereid en met de hand gevormd van premium,  100% rundvlees, middels een unieke blend die speciaal voor H. Burger door een ambachtelijke vleesslager uit Amsterdam is ontwikkeld. Het brood wordt in Amsterdam gebakken volgens een exclusief recept in opdracht van H.Burger.
 
H.Burger - Downstairs
Voor privé gelegenheden en evenementen is er een benedengedeelte, welke uitloopt op de stadstuin – een biologische moestuin waar gedurende het jaar verschillende groenten en fruit worden geteeld door de chef. De private dining ruimte kan afzonderlijk worden gereserveerd en wordt voorzien van privé bediening en keuze uit het volledige menu. Verder organiseert H.Burger hier diverse activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, waaronder exposities, workshops, meetings en boeklezingen.
 
Concept
Het idee voor H.Burger is bedacht door oprichters Abdel El Hamri en Youssef Bouali vanuit een passie voor kwaliteit in de ruimste zin van het woord. Kwaliteit die gevonden en geproefd is tijdens vele reizen en binnen H.Burger terugkomt in het aanbieden van eten en drinken door middel van simpele recepten, die het gerecht terugbrengen naar de oorsprong. Abdel heeft een marketing managementfunctie bij een internationaal designmerk en woont deels in New York en deels in Amsterdam. Youssef is oprichter van een evenementenbureau dat zich specialiseert in grootschalige evenementen en digitale innovaties.
 
“Wij hebben ons voornamelijk laten inspireren door verschillende rondreizen door Amerika en de originele bereiding van de klassiekers,” zeggen Youssef en Abdel. “Daarnaast wilden wij een nieuw concept introduceren door het opzetten van een stijlvol restaurant met een betaalbaar en simpel menu dat toegankelijk is voor iedereen en tevens dienst doet als creatieve hub voor de stad Amsterdam.”

H. Burger

Interieur
H.Burger heeft voor de vormgeving van het restaurant samengewerkt met internationaal creative director Jristian Cruz Limsico en studio Funkielsdonk. De interieurarchitectuur en lichtdesign zijn gerealiseerd door het architectenbureau De Twee Snoeken. Het resultaat is een geraffineerd restaurant dat is ingericht met vintage en nieuw design meubilair, welke vanuit verschillende landen bij elkaar is gebracht; een deels open keuken, inclusief tabelraamwerk, die in contact staat met de zes-persoons chef’s table; een lichtgrijze gietvloer; marmeren tafels en houten schoolstoelen en een nachtblauwe tegelmuur in hoogglans blok motief. De custom made bar en een vloer tot plafond boekenkast - eerbetoon aan de dichter Willem de Clercq – zijn ontworpen en met de hand gemaakt door atelier K E R E S T A M S.

H. Burger

Buurtfunctie
De Clercqstraat is centraal gelegen in Amsterdam-West en vernoemd naar de letterkundige Willem de Clercq (1795-1844). Willem de Clercq was directeur van de Nederlandsche Handel-Maatschappij en daarnaast bekend als dichter. In 1801 begon hij aantekeningen te maken die resulteerden in een dagboek van 36.000 bladzijden. Als dichter was hij vooral bekend om zijn improvisaties. Zijn werk werd met een gouden erepenning bekroond door het Koninklijk-Nederlandsche Instituut van Wetenschappen, Letterkunde en Schoone Kunsten.
 
De Clercqstraat heeft zich gedurende de laatste jaren in snel tempo ontwikkeld op het gebied van eten en drinken, creativiteit en culturele evenementen. Om de buurtfunctie te onderstrepen zal H.Burger dan ook veelvuldig samenwerken met creatieve instellingen en verschillende kunstenaars uit Amsterdam. Vanaf de opening tot eind november zal er in het H.Burger - Downstairs gedeelte een expositie plaatsvinden van de jonge contemporary street artist Smoljan ‘Deesaster’ Davor.

Smoljan Davor
Één van de kunstwerken van Smoljan Davor tentoongesteld bij H. Burger
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: