Nationale Lunchroomdag succesvol

17 maart 2010 |
Nationale Lunchroomdag succesvol<

Met nog meer bezoekers dan vorig jaar kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag. De tweede editie van De Nationale Lunchroomdag is wederom inspirerend en succesvol gebleken. Ruim 200 bezoekers lieten deze dag niet aan zich voorbij gaan en verkregen informatie over de nieuwste trends op het gebied van ingrediënten en producten, bereidingswijzen en bedrijfsvoering.

Inspelen op vraag
De Nationale Lunchroomdag, op maandag 15 maart gehouden bij de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze, is speciaal toegesneden op de Nederlandse lunchroombranche. Doel van de Nationale Lunchroomdag is om aan de vraag naar directe toepasbare informatie uit de lunchroombranche te beantwoorden. Door middel van live kookdemonstraties en één op één gesprekken werd hier gehoor aan gegeven.

Veel mooie producten
De deelnemende bedrijven, bekende toeleveranciers aan de horeca, Ad Van Geloven, Leventi, Unilever Foodsolutions, Pastridor, Zwanenberg, Laurentis en FanoFindFood introduceerden aan de aanwezige lunchroomhouders nieuwe bereidings- en presentatiewijzen van gerechten en dranken. De eerste bezoekers stonden al ruim een uur voor aanvang voor de poorten. Alle lunchroomhouders werden hartelijk welkom geheten door Cora van Mora. “Ontzettend leuk om hier bij te zijn en te laten zien dat Mora veel mooie producten heeft voor lunchroomhouders”, aldus de snackkoningin.

Volle zalen tijdens presentaties
Tijdens De Nationale Lunchroomdag werden gedurende twee rondes presentaties gegeven door Frank Lindner, hoofdredacteur van het vakblad Lunchroom, Mark Tamsma van Horeca Accountancy & Advies BV en Thierry Neuféglise van 4Ratio Onderzoek Advies en Begeleiding. De sprekers gingen in op de onderwerpen: trends & cijfers, menu-engineering, franchising en upselling. Dat de sprekers twee keer voor een overvolle zaal stonden, toont aan dat de lunchroomhouder zich interesseert in het verder professionaliseren van zijn eigen onderneming.

Goodiebox en receptenboek
Na afloop kregen alle bezoekers een door de toeleveranciers goedgevulde goodiebox. Bezoekers kregen bovendien een receptenboekje mee met daarin alle gerechten en tips die tijdens de Nationale Lunchroomdag werden gepresenteerd.

De 3e Nationale Lunchroomdag staat vast op maandag 21 maart 2011.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: