Nationale Lunchroomdag succesvol

17 maart 2010 |
Nationale Lunchroomdag succesvol<

Met nog meer bezoekers dan vorig jaar kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde dag. De tweede editie van De Nationale Lunchroomdag is wederom inspirerend en succesvol gebleken. Ruim 200 bezoekers lieten deze dag niet aan zich voorbij gaan en verkregen informatie over de nieuwste trends op het gebied van ingrediënten en producten, bereidingswijzen en bedrijfsvoering.

Inspelen op vraag
De Nationale Lunchroomdag, op maandag 15 maart gehouden bij de Levens Cooking & Baking Plaza in Gilze, is speciaal toegesneden op de Nederlandse lunchroombranche. Doel van de Nationale Lunchroomdag is om aan de vraag naar directe toepasbare informatie uit de lunchroombranche te beantwoorden. Door middel van live kookdemonstraties en één op één gesprekken werd hier gehoor aan gegeven.

Veel mooie producten
De deelnemende bedrijven, bekende toeleveranciers aan de horeca, Ad Van Geloven, Leventi, Unilever Foodsolutions, Pastridor, Zwanenberg, Laurentis en FanoFindFood introduceerden aan de aanwezige lunchroomhouders nieuwe bereidings- en presentatiewijzen van gerechten en dranken. De eerste bezoekers stonden al ruim een uur voor aanvang voor de poorten. Alle lunchroomhouders werden hartelijk welkom geheten door Cora van Mora. “Ontzettend leuk om hier bij te zijn en te laten zien dat Mora veel mooie producten heeft voor lunchroomhouders”, aldus de snackkoningin.

Volle zalen tijdens presentaties
Tijdens De Nationale Lunchroomdag werden gedurende twee rondes presentaties gegeven door Frank Lindner, hoofdredacteur van het vakblad Lunchroom, Mark Tamsma van Horeca Accountancy & Advies BV en Thierry Neuféglise van 4Ratio Onderzoek Advies en Begeleiding. De sprekers gingen in op de onderwerpen: trends & cijfers, menu-engineering, franchising en upselling. Dat de sprekers twee keer voor een overvolle zaal stonden, toont aan dat de lunchroomhouder zich interesseert in het verder professionaliseren van zijn eigen onderneming.

Goodiebox en receptenboek
Na afloop kregen alle bezoekers een door de toeleveranciers goedgevulde goodiebox. Bezoekers kregen bovendien een receptenboekje mee met daarin alle gerechten en tips die tijdens de Nationale Lunchroomdag werden gepresenteerd.

De 3e Nationale Lunchroomdag staat vast op maandag 21 maart 2011.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: