Nathan Burggraaf winnaar Gouden Slagersring 2017

5 april 2017 | Roy Spijker

Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in SVO te Houten. De eerste prijs voor de Jong Talenten ging naar de Queso de Cerdo van Dirk Smolders.

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn. Alle ingezonden producten zijn 16 maart 2017 beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Paul van Trigt. Uit de 63 inzendingen zijn toen 5 Vakvolwassenen en 3 Jong Talenten genomineerd.

Hoog niveau
Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Nathan Burggraaf (Burggraaf, keurslager in Culemborg) de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Sukadebraad heeft volgens wedstrijdleider Paul van Trigt maar liefst drie toepassingsmogelijkheden: als vleeswaren, als snack en als maaltijdcomponent. ‘Het product is zeer innovatief. Het heeft de karakteristieke, volle smaak van stoofvlees en is zeer mals. De combinatie van kruiden, vlees en jus is erg mooi, aldus Van Trigt.

De tweede plaats was voor de kipfilet van Theo Beerens (slagerij Beerens in Eindhoven). Jilles Kramer (Slagerij Jilles Kramer in Broek op Langedijk) veroverde een derde plaats met de Butcherscake. Franz Gerritschen (Slagerij Worstmakerij Gerritschen in Zevenaar) eindigde als vierde met zijn Wurstenstrudel. De Ossobuco-rollade van Hans de Goeij (Gildeslager De Goeij in Vianen) werd vijfde.

Jong talent
Van Trigt is ook erg tevreden over de kwaliteit van de inzendingen in de Jong Talenten categorie. Over alle producten is goed nagedacht en ze zaten technisch goed in elkaar. Dirk Smolders (Slagerij Smolders in Middelbeers, SVO Best) won de competitie met zijn Queso de Cerdo. De Tropical Rollade van Michael Da Costa Goncalo (Speciaalslager Rene van Schaik in Nieuwerkerk aan de IJssel, SVO Rijswijk) kreeg een mooie tweede plaats. Mick Vreeburg (Slagerij Vreeburg in Voorburg, SVO Rijswijk)  werd derde met zijn Carpacciobonbon.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: