Nathan Burggraaf winnaar Gouden Slagersring 2017

5 april 2017 | Roy Spijker

Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in SVO te Houten. De eerste prijs voor de Jong Talenten ging naar de Queso de Cerdo van Dirk Smolders.

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn. Alle ingezonden producten zijn 16 maart 2017 beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Paul van Trigt. Uit de 63 inzendingen zijn toen 5 Vakvolwassenen en 3 Jong Talenten genomineerd.

Hoog niveau
Marijke Buijs, hoofdredacteur van Vleesmagazine, maakte tijdens de feestelijke uitreiking bekend dat Nathan Burggraaf (Burggraaf, keurslager in Culemborg) de Gouden Slagersring om zijn vinger mag schuiven. Het winnende product, de Sukadebraad heeft volgens wedstrijdleider Paul van Trigt maar liefst drie toepassingsmogelijkheden: als vleeswaren, als snack en als maaltijdcomponent. ‘Het product is zeer innovatief. Het heeft de karakteristieke, volle smaak van stoofvlees en is zeer mals. De combinatie van kruiden, vlees en jus is erg mooi, aldus Van Trigt.

De tweede plaats was voor de kipfilet van Theo Beerens (slagerij Beerens in Eindhoven). Jilles Kramer (Slagerij Jilles Kramer in Broek op Langedijk) veroverde een derde plaats met de Butcherscake. Franz Gerritschen (Slagerij Worstmakerij Gerritschen in Zevenaar) eindigde als vierde met zijn Wurstenstrudel. De Ossobuco-rollade van Hans de Goeij (Gildeslager De Goeij in Vianen) werd vijfde.

Jong talent
Van Trigt is ook erg tevreden over de kwaliteit van de inzendingen in de Jong Talenten categorie. Over alle producten is goed nagedacht en ze zaten technisch goed in elkaar. Dirk Smolders (Slagerij Smolders in Middelbeers, SVO Best) won de competitie met zijn Queso de Cerdo. De Tropical Rollade van Michael Da Costa Goncalo (Speciaalslager Rene van Schaik in Nieuwerkerk aan de IJssel, SVO Rijswijk) kreeg een mooie tweede plaats. Mick Vreeburg (Slagerij Vreeburg in Voorburg, SVO Rijswijk)  werd derde met zijn Carpacciobonbon.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: