Mogelijk ook alcohol in lunchroom Hengelose marktkiosk

13 juli 2009 |
Mogelijk ook alcohol in lunchroom Hengelose marktkiosk<

De toekomstige lunchroom-exploi­tanten van de voormalige kiosk op de markt in Hengelo hebben vorige week bij de gemeente een drank- en horeca­vergunning aangevraagd. Het ver­zoek staat weliswaar haaks op de gemeentelijke richtlijnen, maar het vergroot wél de kansen op een succesvolle exploitatie van het klei­ne gebouwtje, zo is te lezen in de Twentse Courant Tubantia. De zaak biedt straks plaats aan maximaal veertig gasten, waarbij de mogelijkheden van een terras nog niet zijn meegerekend. Een mee­valler is dat het kantoortje van de marktmeester komt te vervallen: die ruimte komt ook beschikbaar voor de lunchroom.

De gemeente heeft in maart de fa­milie Özcan, van de automatiek De Markt aan de Marktstraat, aan­gewezen voor de exploitatie van de kiosk. De familie had een ondernemingsplan ingediend voor een kof­fiecorner annex broodjeszaak. Het plan past binnen de spelregels die de gemeente had opgesteld. Zo mag het pandje niet worden uitge­breid. Het was de bedoeling dat de nieuwe zaak nog vóór de zomer zou gaan draaien, maar op dit mo­ment is het huurcontract nog niet getekend.

Met het oog op de procedure voor de drank- en horecavergunning laat die handtekening ook nog wel even op zich wachten. Het procus neemt namelijk dertien we­ken in beslag. In die periode moet ook duidelijk zijn of een drankver­gunning politiek wel haalbaar is. Het is overigens niet de bedoeling dat het een avondzaak wordt: de openingstijden lopen parallel met de winkeltijden.

Het wachten is niet alleen op de procedure voor de drankvergun­ning, ook is er een ingrijpende ver­bouwing noodzakelijk. Dat vergt meer werk dan in eerste instantie was verwacht. Ook dit speelt een rol bij het uitblijven van het huur­contract. Ook de toiletgroepen on­der de kiosk moeten overigens nog worden vernieuwd.

foto: Carlo ter Ellen



Lunchroom, Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: