Moederdag is een goede dag voor de horeca

2 mei 2016 |
Moederdag is een goede dag voor de horeca<

Op zondag 8 mei 2016 worden Nederlandse moeders massaal in het zonnetje gezet. In aanloop naar Moederdag deed Couverts.nl onderzoek
onder ruim 400 Nederlanders. Maar liefst 91% van hen is van plan om dit jaar Moederdag te vieren. Een goede 36% van de mensen doet dat door haar mee te nemen naar een restaurant, 26% geeft haar een mooie bos bloemen, en 12% neemt haar mee voor een dagje uit.

Uit eten en koffie drinken
Nederland houdt van moeders. Maar liefst 96% van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat de band met mama goed tot zeer goed is. Bijna de helft ziet zijn of haar moeder dan ook elke week (42%). Die tijd wordt vooral gebruikt om met haar koffie te drinken (61%), samen te winkelen (51%) of met haar uit eten te gaan (43%). De meeste moeders worden bestempeld als zorgzaam (44%), lief (15%) en ja, ook een tikkeltje eigenwijs (11%).

Moeders zijn zoetekauwtjes
Hoewel er vaker met de hele familie uit eten gegaan wordt (91%), gaat men ook nog wel eens alleen met mama uit eten (63%). De sweet loving moeders eten dan liever een toetje (54%) dan een voorgerecht (44%). Verder blijken moeders echte vlees- (50%) en viseters (42%). Slechts 7% van de moeders is vegetarisch.

Wat wordt er besproken?
Met mama kan alles besproken worden. Tenminste, zo denkt bijna de helft van de deelnemers over een tafelgesprek met zijn of haar moeder. Het liefst worden andere familieleden uitgebreid besproken (78%). Ook gaat het vaak over werk of studie (55%) en lijkt mama een waar orakel: ingewikkelde levensvragen stellen we graag aan haar (54%). Daarentegen worden het liefdesleven (25%) en de financiën (17%) liever niet met haar gedeeld.

Moederdag is populair
Moeders hebben geluk dit jaar! Maar liefst 91% van de deelnemers aan het onderzoek is van plan om Moederdag te vieren en 68% doet dat samen met broers en of zussen. Moeders die nog getrouwd zijn, hebben meer kans om met Moederdag in het zonnetje gezet te worden (91%). Van de gescheiden moeders is dat 87%. Gelukkig blijkt maar liefst 83% van de ouders nog bij elkaar te zijn!

Moederdag mag wat kosten
De meeste mensen geven zo’n 25-49 euro uit aan een moederdagcadeau. Slechts een enkeling vindt dat hun moeder een cadeau van meer dan €100,- verdient (5%) of juist dat het niks mag kosten (1%).

Top 3 moederdagcadeaus
Restaurantbezoek (36%)
Bloemen (26%)
Dagje uit (12%)

De meeste mensen (36%) nemen hun moeder voor Moederdag mee naar een restaurant voor een gezellig diner, een lunch of een high tea. Ook een bos bloemen is populair als cadeau (26%). Van degenen die hun moeder mee uit eten nemen, zegt 69% dit van te voren te gaan reserveren. Daarvan doet ruim de helft dit het liefst via Couverts.nl.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: