Minuut stilte in de horeca

17 november 2015 |
Minuut stilte in de horeca<

De Franse Vereniging van Hotels Restaurants Café’s en Traiteurs (SYNHORCAT) roept op tot ‘Tous au bistrot’: een minuut stilte op horecaterrassen
op 17 november 2015 om 21.00 uur.

Steunbetuiging
In reactie op de vreselijke gebeurtenissen in Frankrijk op vrijdagavond, roept de Franse Vereniging van Hotels Restaurants Café’s en Traiteurs (SYNHORCAT) op tot het vredesinitiatief ‘Tous au bistrot’. Om medeleven te betuigen aan de Franse horecaondernemers heeft KHN uit naam van alle leden een brief gestuurd aan SYNHORCAT.

In alle vrijheid en veiligheid uit met vrienden
Als gastvrijheidssector in Europa vinden we het belangrijk om, juist nu, de Europese manier van leven te verdedigen. Om juist nu te laten zien dat we het belangrijk vinden om in alle vrijheid en veiligheid uit te gaan met vrienden: samen een drankje te drinken, samen uit eten te gaan, samen naar een wedstrijd of een concert te gaan. Het lijkt alsof onze (gast)vrijheid bedreigd wordt en juist daarom is het belangrijk om te laten zien dat we dat niet accepteren.

Tous au bistrot/Let's all meet at the bar
Daarom organiseert SYNHORCAT, de Franse vereniging voor de horeca, vanavond het vredesinitiatief ‘Tous au bistrot/Let’s all meet at the bar’. Vanavond, dinsdag 17 november om 21.00 uur, nemen alle terrassen in Parijs een minuut stilte in acht.

Doe mee!
SYNHORCAT roept horecaondernemers in de rest van Europa op om hetzelfde te doen. Zo laten we zien dat we in vrijheid doorleven en onze gewoonten niet veranderen. Zo staan we op tegen wreedheid. Foto’s van medeleven kunnen worden toegestuurd aan KHN "(communicatie@khn.nl.)":mailto:communicatie@khn.nl SYNHORCAT wil deze graag ontvangen en KHN stuurt foto's door.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: