Meest gastvrije stad van ons land

4 september 2009 |
Meest gastvrije stad van ons land<

Op woensdag 23 september wordt bekend gemaakt welke stad zich de Meest Gastvrije Stad van Nederland mag noemen. Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland zoomt in op de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder de Nederlandse bezoeker, zijn deze steden op 27 aspecten voor wat betreft ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Bereikbaarheid & Informatie’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Horeca & Vrije tijd’ onderzocht.

Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen. De bezoekers zijn gevraagd om verschillende aspecten van de stad te beoordelen. Van Spronsen & Partners heeft het onderzoek in samenwerking met VVV Nederland uitgevoerd vanwege het toenemend belang van gastvrijheid.

“Naast vriendelijkheid van mensen en aanbod van horeca, winkels en vrijetijdsvoorzieningen zijn bereikbaarheid van de stad, informatievoorziening maar ook type architectuur, aanwezigheid van pleinen en hygiëne voor bezoekers het meest bepalend voor het gastvrijheidgevoel dat men ervaart in een stad.” aldus Lennert Rietveld, senior-adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies. “Naast een ranking van de 21 steden, hebben we iedere stad apart beoordeeld.”

Het onderzoek is gehouden in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Almere, Tilburg, Groningen, Nijmegen, Haarlem, Arnhem, Breda, Apeldoorn, Enschede, Amersfoort, Zoetermeer, Dordrecht, Leiden, Maastricht, Zwolle en ’s-Hertogenbosch.

VVV Nederland ondersteunt het initiatief van Van Spronsen & Partners en participeert in de uitvoering van het onderzoek. “VVV Nederland heeft alle belang bij een goede meting van het gastvrijheidgevoel dat bezoekers aan een stadsbezoek overhouden. Wij streven met de bij ons aangesloten VVV organisaties naar voortdurende kwaliteitsverbetering voor toeristen en bezoekers. Hierbij werken we nauw samen met gemeentes, provincies en bedrijfsleven. De resultaten van het onderzoek zijn een concreet handvat om kwaliteitsontwikkeling in gastvrijheid verder te stimuleren” aldus Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland.

Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.bedandbreakfastnieuws.nl/nieuws/meest-gastvrije-stad-van-ons-land/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: