Meer omzet en winst bij Sligro

18 juli 2013 |
Meer omzet en winst bij Sligro<

Uit de halfjaarcijfers van Sligro blijkt dat het concern meer omzet en winst heeft geboekt ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012. Voor het hele concern bedroeg de nettowinst
over de eerste zes maanden ruim 26 miljoen euro, een toename van 2,3 procent. De omzet over het eerste half jaar 2013 bedroeg 1,23 miljard, een toename van 1,5 procent. Autonoom was sprake van een vlakke omzetontwikkeling.

Omzet stapt grens over
De omzet uit foodservice, waaronder ook de groothandelsactiviteiten voor de horeca vallen, kampte met de gevolgen van de hogere accijnzen in Nederland. Vooral in de grensstreken zag het concern de omzet uit dit verkoopkanaal teruglopen.

Winst foodretail
Directievoorzitter Koen Slippend verklaart: "De effecten van het lage consumentenvertrouwen en de algehele economische ontwikkeling waren vooral in de foodservicemarkt voelbaar. Bovendien zat het weer in het eerste halfjaar bepaald niet mee. Met dat als achtergrond zijn wij niet ontevreden met de gerealiseerde winsttoename, te meer daar de pensioenlasten in het eerste halfjaar met meer dan 2 miljoen euro zijn toegenomen. Foodservice zag het resultaat afnemen door deze extra pensioenlasten en de integratiekosten van de begin dit jaar overgenomen bedrijfsactiviteiten van Van Oers. Inmiddels is deze integratie succesvol afgesloten en hebben nagenoeg alle klanten van Van Oers nieuwe afspraken met Sligro gemaakt. Foodretail liet een stevige winstgroei zien, hetgeen ons bevestigt in de eerder dit jaar ingezette meerjarenstrategie.”

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Groter terras op een warme dag? Soms mag het!

De herfst is inmiddels in volle gang, de winter is in zicht en zelfs de jaarwisseling laat niet lang meer op zich wachten. De zomer lijkt alweer lang geleden. Dat betekent niet dat we niet kunnen terugblikken. Graag zelfs! De afgelopen zomer kende de warmste dagen ooit gemeten. Ook de terrassen prof...

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: