Meer omzet en winst bij Sligro

18 juli 2013
Meer omzet en winst bij Sligro

Uit de halfjaarcijfers van Sligro blijkt dat het concern meer omzet en winst heeft geboekt ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012. Voor het hele concern bedroeg de nettowinst
over de eerste zes maanden ruim 26 miljoen euro, een toename van 2,3 procent. De omzet over het eerste half jaar 2013 bedroeg 1,23 miljard, een toename van 1,5 procent. Autonoom was sprake van een vlakke omzetontwikkeling.

*Omzet stapt grens over*
De omzet uit foodservice, waaronder ook de groothandelsactiviteiten voor de horeca vallen, kampte met de gevolgen van de hogere accijnzen in Nederland. Vooral in de grensstreken zag het concern de omzet uit dit verkoopkanaal teruglopen.

*Winst foodretail*
Directievoorzitter Koen Slippend verklaart: "De effecten van het lage consumentenvertrouwen en de algehele economische ontwikkeling waren vooral in de foodservicemarkt voelbaar. Bovendien zat het weer in het eerste halfjaar bepaald niet mee. Met dat als achtergrond zijn wij niet ontevreden met de gerealiseerde winsttoename, te meer daar de pensioenlasten in het eerste halfjaar met meer dan 2 miljoen euro zijn toegenomen. Foodservice zag het resultaat afnemen door deze extra pensioenlasten en de integratiekosten van de begin dit jaar overgenomen bedrijfsactiviteiten van Van Oers. Inmiddels is deze integratie succesvol afgesloten en hebben nagenoeg alle klanten van Van Oers nieuwe afspraken met Sligro gemaakt. Foodretail liet een stevige winstgroei zien, hetgeen ons bevestigt in de eerder dit jaar ingezette meerjarenstrategie.”

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws