Meer omzet en winst bij Sligro

18 juli 2013 |
Meer omzet en winst bij Sligro<

Uit de halfjaarcijfers van Sligro blijkt dat het concern meer omzet en winst heeft geboekt ten opzichte van het eerste halfjaar in 2012. Voor het hele concern bedroeg de nettowinst
over de eerste zes maanden ruim 26 miljoen euro, een toename van 2,3 procent. De omzet over het eerste half jaar 2013 bedroeg 1,23 miljard, een toename van 1,5 procent. Autonoom was sprake van een vlakke omzetontwikkeling.

Omzet stapt grens over
De omzet uit foodservice, waaronder ook de groothandelsactiviteiten voor de horeca vallen, kampte met de gevolgen van de hogere accijnzen in Nederland. Vooral in de grensstreken zag het concern de omzet uit dit verkoopkanaal teruglopen.

Winst foodretail
Directievoorzitter Koen Slippend verklaart: "De effecten van het lage consumentenvertrouwen en de algehele economische ontwikkeling waren vooral in de foodservicemarkt voelbaar. Bovendien zat het weer in het eerste halfjaar bepaald niet mee. Met dat als achtergrond zijn wij niet ontevreden met de gerealiseerde winsttoename, te meer daar de pensioenlasten in het eerste halfjaar met meer dan 2 miljoen euro zijn toegenomen. Foodservice zag het resultaat afnemen door deze extra pensioenlasten en de integratiekosten van de begin dit jaar overgenomen bedrijfsactiviteiten van Van Oers. Inmiddels is deze integratie succesvol afgesloten en hebben nagenoeg alle klanten van Van Oers nieuwe afspraken met Sligro gemaakt. Foodretail liet een stevige winstgroei zien, hetgeen ons bevestigt in de eerder dit jaar ingezette meerjarenstrategie.”

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: