McDonald's lanceert de Etenweter

28 mei 2015 |
McDonald's lanceert de Etenweter<

Fastfoodketen McDonald's introduceert de Etenweter. Met deze tool krijgen consumenten volgens de keten inzicht in wat zij eten, door
producten met elkaar te vergelijken op verschillende
voedingswaarden. Met de Etenweter kunnen consumenten
populaire voedingsmiddelen uit acht categorieën vergelijken, namelijk Snacks, Ontbijt, Hollands, Salades, Pasta/Pizza, Broodjes, Soep en Drinken. McDonald’s geeft consumenten daarmee naar eigen zeggen de mogelijkheid om op een snelle en eenvoudige manier allerlei informatie over producten die ze vaak eten te verkrijgen en te vergelijken.

Meer weten over voeding
"We merken dat consumenten steeds vaker willen weten wat de samenstelling is van hun voeding én hoe de voedingswaarde van verschillende producten zich onderling met elkaar verhoudt. Om die reden hebben we de Etenweter ontwikkeld. Met de Etenweter kunnen consumenten zélf hun favoriete producten met elkaar vergelijken en kunnen ze zien wat de voedingswaarde is van deze producten. We kiezen daarbij niet alleen voor producten van McDonald’s, maar heel bewust ook voor producten die niet bij McDonald’s worden verkocht. Hierdoor is de Etenweter geschikt voor alle eetmomenten. De Etenweter kijkt bovendien niet alleen naar de calorieën in een product, maar ook naar andere voedingswaarden. Voedingsstoffen als eiwitten, vezels, vetten en koolhydraten zijn namelijk ook belangrijk. Kortom, de Etenweter van
McDonald’s helpt consumenten een handje om inzicht te krijgen in de voedingswaarde van een groot aantal populaire vers en kant-en-klaar producten en deze snel en eenvoudig met elkaar te vergelijken."

De Etenweter is te vinden op mcdonalds.nl/etenweter en is geschikt voor desktop, smartphones en tablets.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: