McDonald's investeert in toekomst

22 februari 2013
McDonald's investeert in toekomst

McDonald's Nederland investeert in 2013 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Met deze investering wil de fastfoodketen de groei van de afgelopen jaren doorzetten.

*Investeren in de toekomst*
Volgens algemeen directeur Jo Sempels was 2012 een goed jaar voor het bedrijf. Er is een omzet gerealiseerd van 647 miljoen euro. Dit betekent niet dat het bedrijf op de huidige koers blijft varen. McDonald's Nederland is van plan om uit te breiden en vernieuwing aan te brengen in bestaande restaurants. "Dat levert banen op voor nieuwe collega’s, zowel restaurantmedewerkers als managementfuncties", vertelt Sempels. "Daarnaast onderzoeken wij in een aantal restaurants een vernieuwing van ons productie- en servicesysteem. Dit om te kunnen blijven voldoen aan een toenemende gastenvraag naar meer variatie. Tot slot gaan we uitgebreid in gesprek met onze gasten over de kwaliteit van onze ingrediënten en ons duurzame beleid", aldus de directeur.

*Uitbreiding en vernieuwing*
Het bedrijf voegt de daad bij het woord. McDonald's opent in de eerste helft van 2013 vijf nieuwe vestigingen. Enkele locaties zijn al bekend: Sassenheim, Apeldoorn en Moordrecht. Zij worden voorzien van duurzame initiatieven, zoals ledverlichting, watervrije urinoirs en 'low oil volume-friteuses'. Door de uitbreiding worden ruim 1.200 banen gecreëerd. Bestaande restaurants worden gerenoveerd. Aan het einde van 2013 verwacht de keten meer dan 90 procent van de 231 gelegenheden van een nieuw interieur te hebben voorzien.

~Marijn Brok~

Overig nieuws