MasterChef verdeeld ontvangen op twitter

27 september 2010 |

De eerste aflevering van de Nederlandse versie van het kookprogramma MasterChef is op netwerksite twitter verdeeld ontvangen. De vermeende hardheid van de jury bestaande uit tweesterrenchef Hans van Wolde, culinair criticus Alain Caron en chef-kok Peter Lute ligt hieraan ten grondslag. De première van de Nederlandse versie de talentenjacht voor amateurkoks trok zondagavond 637.000 kijkers naar NET5, zo bleek uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Wisselend
De reacties op twitter over de manier van optreden van de jury zijn wisselend te noemen. Sommigen willen "een standbeeld oprichten" voor Caron, anderen vinden hem een "vervelende Fransoos". De juryleden zeggen in ieder geval onomwonden wat ze van een gerecht vinden. Sterke taal wordt niet gemeden. Van Wolde tegen een kandidaat: "Dit ga ik niet eens proeven. Je kreeft is kut."

Verkloten
Journalist en programmamaker Teun van de Keuken (Keuringsdienst van Waarde) zegt op twitter: "Sorry, maar dat Nederlandse Masterchef is ondraaglijk. Waarom verkloten wij Britse formats hier altijd?" en vervolgens "En dan hou ik erover op: waarom moeten wij hier van een mooi programma over eten en liefde voor eten weer afzeik-tv maken?"

Professioneel oordeel?
Opmerkelijk was dat jurylid Van Wolde bij een twijfelgeval de kinderen van de kandidaat bij de beoordeling haalde en deze het gerecht van hun vader liet proeven. Dat de kids met hun ogen dicht stonden te proeven en schuchter lieten blijken dat het wel lekker was, was voor Van Wolde genoeg om de deelnemer zijn stem te geven om door te gaan naar de volgende ronde. "Als kinderen zo met hun oogjes dicht staan te smullen...", meende de sterrenchef.

Niet schrokken
De mensen achter de culinaire website ZTRDG.nl lieten via twitter tijdens het eerste reclameblok weten: "Hopelijk gaan we na de break zien hoe de deelnemers koken ipv juryleden die schrokken en met volle mond praten #MasterchefNL"

Volgende keer beter
De 'afsluiter' van afgelopen zondag belooft wat voor de kijkcijfers voor de komende uitzending en het aantal twitter-berichten. De kijkers zagen als laatste een boze Alain Caron die de juryruimte uit komt benen en tegen de kandidaten die hun opwachting maken briest dat zij wel een heel stuk beter moeten presteren dan de troep die ze van alle vorige kandidaten hebben moeten eten.

Populair onderwerp
Op twitter was in aanloop, tijdens en na de eerste aflevering het onderwerp #masterchef een van de vier onderwerpen waarover de meeste tweets zijn binnengekomen.

Niet gezien
Het programma is in ieder geval aan Makkie Mulder voorbij gegaan. De hoofdredactrice van restaurantgids Lekker twitterde: "Heerlijk geen #masterchef maar Sense+Sensibility. Die huizen, die jurken, die harkerige mannen."

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: