Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

28 juni 2017 | Thijs Jacobs

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mary Liu & Akuen Kwee hebben deze prijs gewonnen omdat zij met hun enthousiasme en betrokkenheid een voorbeeld zijn voor de horecabranche. Mary en Akuen worden al jaren geroemd om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid & verrassende culinaire uitgangspunten.

Mary en Akuen waren totaal verrast toen ze hoorden dat ze de Klasbak Trofee hadden gewonnen. ‘’Het winnen van de Klasbak Trofee voelt als erkenning van onze vakgenoten. We zijn erg trots op wat we samen met onze medewerkers elke dag weer neerzetten en de prijzen die bij de Klasbak Trofee horen, gaan we uiteraard samen met ons personeel inwisselen.‘’ 

Bijzonder bedrijf

“Je ziet aan alles dat Mary en Akuen hun ziel in hun bedrijf hebben gelegd. Ze zijn in staat om andere mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en brengen daarmee het bedrijf tot grote hoogte’’, vertelt Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair. ‘’Daarbij staan ze binnen en buiten Zeeuws-Vlaanderen bekend om hun maatschappelijke betrokkenheid en de vele (jonge) vakgenoten die ze hebben opgeleid en voorbereid op een carrière in de horeca’’, voegt Hanneke Westland van SVH toe.

Klasbak 2017

Het diner bij Moy Fa in Axel vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 36ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 250 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Hanneke Westland, SVH, en Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.

Foto v.l.n.r.: Akuen Kwee, Ton Lenting, Mary Liu en Hanneke Westland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: