Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

28 juni 2017 | Thijs Jacobs

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mary Liu & Akuen Kwee hebben deze prijs gewonnen omdat zij met hun enthousiasme en betrokkenheid een voorbeeld zijn voor de horecabranche. Mary en Akuen worden al jaren geroemd om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid & verrassende culinaire uitgangspunten.

Mary en Akuen waren totaal verrast toen ze hoorden dat ze de Klasbak Trofee hadden gewonnen. ‘’Het winnen van de Klasbak Trofee voelt als erkenning van onze vakgenoten. We zijn erg trots op wat we samen met onze medewerkers elke dag weer neerzetten en de prijzen die bij de Klasbak Trofee horen, gaan we uiteraard samen met ons personeel inwisselen.‘’ 

Bijzonder bedrijf

“Je ziet aan alles dat Mary en Akuen hun ziel in hun bedrijf hebben gelegd. Ze zijn in staat om andere mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en brengen daarmee het bedrijf tot grote hoogte’’, vertelt Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair. ‘’Daarbij staan ze binnen en buiten Zeeuws-Vlaanderen bekend om hun maatschappelijke betrokkenheid en de vele (jonge) vakgenoten die ze hebben opgeleid en voorbereid op een carrière in de horeca’’, voegt Hanneke Westland van SVH toe.

Klasbak 2017

Het diner bij Moy Fa in Axel vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 36ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 250 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Hanneke Westland, SVH, en Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.

Foto v.l.n.r.: Akuen Kwee, Ton Lenting, Mary Liu en Hanneke Westland.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Achtergronden Culinair
IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: