Mary Liu en Akuen Kwee ontvangen Klasbak Trofee

28 juni 2017 | Thijs Jacobs

Horeca-echtpaar Mary Liu & Akuen Kwee ontvingen maandagavond in het restaurant Moy Fa in Axel de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Mary Liu & Akuen Kwee hebben deze prijs gewonnen omdat zij met hun enthousiasme en betrokkenheid een voorbeeld zijn voor de horecabranche. Mary en Akuen worden al jaren geroemd om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid & verrassende culinaire uitgangspunten.

Mary en Akuen waren totaal verrast toen ze hoorden dat ze de Klasbak Trofee hadden gewonnen. ‘’Het winnen van de Klasbak Trofee voelt als erkenning van onze vakgenoten. We zijn erg trots op wat we samen met onze medewerkers elke dag weer neerzetten en de prijzen die bij de Klasbak Trofee horen, gaan we uiteraard samen met ons personeel inwisselen.‘’ 

Bijzonder bedrijf

“Je ziet aan alles dat Mary en Akuen hun ziel in hun bedrijf hebben gelegd. Ze zijn in staat om andere mensen te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en brengen daarmee het bedrijf tot grote hoogte’’, vertelt Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair. ‘’Daarbij staan ze binnen en buiten Zeeuws-Vlaanderen bekend om hun maatschappelijke betrokkenheid en de vele (jonge) vakgenoten die ze hebben opgeleid en voorbereid op een carrière in de horeca’’, voegt Hanneke Westland van SVH toe.

Klasbak 2017

Het diner bij Moy Fa in Axel vond plaats tijdens de Tour Culinair, die dit jaar voor de 36ste keer werd verreden. Tijdens deze editie heeft het peloton 250 kilometer door Zeeuws-Vlaanderen gefietst in 2 dagen. Het peloton maakt daarbij promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair toert de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Hanneke Westland, SVH, en Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.

Foto v.l.n.r.: Akuen Kwee, Ton Lenting, Mary Liu en Hanneke Westland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: