Mark van Gaal haalt titel Meesterijsbereider binnen

18 september 2012
Mark van Gaal haalt titel Meesterijsbereider binnen

Mark van Gaal (44) van IJs en Spijs in Haps is geïnaugureerd als SVH Meesterijsbereider. Van Gaal maakte indruk met zijn 'Look-Ei-Like'.

*IJsvirus*
In 2006 startte Van Gaal, na het behalen van de benodigde diploma’s van het IJscentrum Wageningen en SVH, samen met zijn vrouw Jade IJs en Spijs in Haps. Van Gaal is naar eigen zeggen geïnfecteerd met het minst gevaarlijke, maar zeer besmettelijke virus dat er bestaat: het ijsvirus. Bij het afnemen van de Meesterproef was de commissie in het bijzonder onder de indruk van de creatie 'Look-Ei-Like': een eierdopje met een mousse van yuzu en sinaasappel met een dooier van mangogelei en met een tube met lycheezalf apart geserveerd. Van Gaal kreeg tijdens de inauguratie in Landgoed Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek, de officiële versierselen uitgereikt door Frank Visser, eigenaar van Visser Chocolade in Schimmert.

*SVH*
SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) staat voor het bevorderen van de professionaliteit in de horeca. De organisatie ziet vakbekwaamheid als onlosmakelijk onderdeel van een professionele sector. Daartoe biedt SVH ondernemers en werknemers producten en diensten op het gebied van werken en leren in de horeca.

*Op de foto:* V.l.n.r.: Marcel Janssen (voorzitter plaatselijke commissie Meesterproef
SVH Meesterijsbereider), Mark van Gaal (SVH Meesterijsbereider), Frank Visser (eigenaar van Visser Chocolade).

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws