Maaltijdsalade met kip, fruit en kaas

24 mei 2006 |
Maaltijdsalade met kip, fruit en kaas<

Kaas is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je kip op het menu zet. Misschien wel juist daarom is het zo’n verrassend lekkere combinatie: kipfilet, fruit en Vergeer Saladekaas. Wie eenmaal proeft, weet direct dat het bewijs weer eens is geleverd: durf te variëren en te proberen, en de beloning is een feest voor de smaakpapillen.

Maaltijdsalade met kip, fruit en kaas

Ingrediënten (4 personen):
2 stuks kipfilet
2 stronkjes witlof
2 stengels bleekselderij
1 banaan
1 appel
4 stuks of blikje mandarijnen
50 gram gehakte walnoten
50 gram rozijnen
150 gram Vergeer Saladekaas
1 potje sour cream
2 eetlepels honing
2 eetlepels worcestershiresauce
zout en peper

Bereidingswijze:
? Bak de kipfilets gaar in een koekenpan.
? Snijd de witlof en de bleekselderij in dunne ringen, de banaan en de appel in kleine stukjes en pel de mandarijnen.
? Snijd de gare kipfilet in blokjes en meng alle ingrediënten door elkaar.
? Roer de sour cream los met de honing, de worcestershiresauce, peper en zout en meng deze door de salade.
? Strooi als laatste de Vergeer Saladekaas eroverheen.
? Serveer met warm stokbrood.

Tip:
? Probeer deze salade ook eens met gerookte kip in plaats van kipfilet, en voeg wat gezouten cashewnoten toe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: