Maaltijdbezorgers willen veiliger rijden

11 januari 2019 | Thijs Jacobs

De leden van de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers zijn zich bewust van de cijfers rondom ongelukken met maaltijdbezorgers. Veilig Verkeer Nederland (VVN) bracht gisteren naar buiten dat bezorgbrommers zes keer vaker schade rijden dan privébrommers. Om de schade te beperken bedacht VVN samen met verzekeraar Vereende de vijf 'gouden gedragsregels’. De NLVVM staat volledig achter deze regels. Sterker nog: ieder lid streeft deze regels streng na en doet zelfs meer om de veiligheid van hun bezorgers én de medeweggebruikers te waarborgen.

Goed opgeleid

Martijn Jansen, voorzitter van de vereniging licht toe: “Dat er vaker ongelukken gebeuren met bezorgbrommers is logisch. Onze jongens zijn meer op de weg dan privébrommers en rijden vaker tijdens spitsuren. Om ongelukken tot een minimum te beperken voeden we onze medewerkers echt op om veilig deel te nemen aan het verkeer. Zo worden zij onder andere goed opgeleid door een ervaren bezorger, zetten we steeds vaker (elektrische) fietsen in en stellen we contracten op voor het nastreven van de verkeersveiligheid.”

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers vindt verkeersveiligheid zo belangrijk, dat zij graag rond de tafel wil gaan met verzekeraar Vereende. Op deze manier wil de vereniging meedenken over het nog beter waarborgen van de verkeersveiligheid en ongelukken tot een minimum beperken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: