Lunchzaak Lokaal 12 geopend

30 november 2015
Lunchzaak Lokaal 12 geopend

Het is vandaag een bijzondere dag voor Prisma en foodservice-organisatie Albron. De deuren van Lokaal 12 worden geopend in het nieuwe centrum
op Landpark Assisië in Biezenmortel. Een plek waar Prisma al 110 jaar zorg en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

*Lunch*
In Lokaal 12 wordt onder andere een lunchvoorziening geopend voor én door mensen met een beperking waar ook familie, medewerkers van Prisma en vrijwilligers van harte welkom zijn. Mensen met een beperking vullen een groot deel van de horecawerkzaamheden in. Albron heeft daarbij de functie als kwaliteitsbewaker én leermeester. Zij ondersteunen, als ervaren foodserviceorganisatie, het leerproces van de horecamedewerkers. De begeleiders van Prisma behouden hun rol van begeleider en zorgen dat de werkwijze past bij ieders leerstijl. Op deze manier geven Prisma en Albron samen invulling aan de overtuiging dat ook mensen met beperking recht hebben op een loopbaan. De bedoeling is dat het aantal werknemers met een beperking in de toekomst steeds groter wordt.

*Horeca*
Angela Elshout, teamleider Dagbesteding en Arbeid: "Prisma wil loopbanen creëren voor mensen met een verstandelijke beperking op alle niveaus. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk de samenwerking met reguliere bedrijven en organisaties. Voor het onderdeel horeca in Lokaal 12 vinden we in Albron een hele goede partner. Bovendien worden we door de concepten van Albron verleidt tot het maken van gezondere keuzes als het gaat om voeding."

*De hele dag verwennen*
Henk Voormolen, aanvoerder Zorg bij Albron: "Prisma is een waardevolle partner die perfect past bij Albron. Prisma verleent zorg die verder reikt dan alleen het invullen van de dagelijkse levensbehoeften en wij creëren in onze restaurants waardevolle momenten, altijd vanuit een positief perspectief voor alle betrokkenen. Lokaal 12 is de samensmelting daarvan: een plek waar je niet alleen tijdens de lunch, maar de hele dag terecht kunt voor een kop koffie met iets lekkers, een praatje, even op adem komen. Gasten zien een wisselend assortiment met gezonde en lekkere soepen, broodjes en salades. Alles in het zicht bereid door de cliënten van Prisma."

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws