Lunchroom 't Baguetje heeft beste filet am�rician

27 juli 2009 |
<

Het beste broodje filet américain van Nederland wordt geserveerd bij 't Baguetje in Eindhoven. De lunchroom aan het Catharinaplein kwam als allerbeste uit de test die de Consumentenbond recentelijk uitvoerde, zo is te lezen in het Eindhovens Dagblad. In het meest recente nummer van de Consumentengids legt de bond uit dat de testers bij 23 zaken in Nederland drie keer een broodje filet américain bestelden. Ze testten in cafés, broodjeszaken en supermarkten. Het gevaar van bederf bij het broodbeleg is groot. De eigenaar van 't Baguetje, Willy Derks uit Beek en Donk, weet dat maar al te goed en maakt zijn filet daarom niet zelf. "Ik koop het bij een vleeswarengroothandel. Bijna niemand maakt het zelf. Als je het bereid hebt, kun je het hooguit nog twee dagen goed houden. Ik denk dat de prijs-kwaliteitverhouding hier goed is."

Een broodje filet américain in de zaak van Derks kost twee euro vijftig en is de op één na gekoopste uit de test. Derks is erg nuchter over zijn overwinning. Er komen geen spectaculaire acties. De vaste klanten, het winkelend publiek en de bedrijven in de buurt weten hem toch wel te vinden. Voor de echte liefhebber smeert de lunchroomhouder graag een broodje Martino. Dat is filet américain met tabasco, uitjes, komkommer, mosterd en tomatenketchup.

Tijdens de test werden de broodjes onderzocht op het vet- en vleesgehalte, evenals de aanwezigheid van varkensvlees, sulfiet en zout. Ook de hygiëne werd onder de loep genomen. Dat laatste is erg belangrijk, omdat filet américain bestaat uit fijngemalen, rauw rundvlees.


Lunchroom, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/lunchroom-t-baguetje-heeft-beste-filet-americian/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: