Lunch en diner bij Opera Prima

17 april 2013 |
Lunch en diner bij Opera Prima<

"Het is een droom die uitkomt." Zo omschrijft Armando Sacksioni het feit dat zijn winkel, patisserie-traiteur Opera Prima, een restaurant is geworden. "Wij hebben acht maanden moeten wachten op
een vergunning, maar Deborah en ik zijn ontzettend blij dat onze droom nu werkelijkheid is geworden. Wij kunnen onze raciones en bijzondere wijnen nu gaan serveren aan een nog groter publiek", vertelt Sacksioni.

Oud Parijse sfeer
Opera Prima, de patisserie-traiteur met Mediterrane invloeden in Amsterdam, opent officieel haar deuren als restaurant. De winkel met de vertrouwde Frans, oud Parijse sfeer is heringericht en beschikt nu over dertig zitplaatsen voor lunch en diner. Culinaire liefhebbers kunnen van 12 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds genieten van zoete en hartige delicatessen aan bijvoorbeeld een mix van Franse, Spaanse, Italiaanse en Argentijnse raciones.

Raciones
Raciones zijn hartige lekkernijen die geserveerd worden op kleine borrelplankjes. Opera Prima laat delicatessen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Argentinië op speelse wijze samenkomen. Sacksioni: "De achtergrond van mij en mijn vriendin, Deborah Manassero, verbindt ons met deze vier landen. Ik ben zelf Nederlands/Spaanse en mijn vriendin is Italiaans/Argentijnse. Daarnaast heeft zij de Franse Hoge Patisserie opleiding afgerond. Sinds onze eerste ontmoeting in een keuken in Spanje in 2008, bedenken we steeds nieuwe creaties om het lekkerste uit deze landen samen te brengen. Met onze culinaire combinaties willen wij mensen keer op keer een heuse smaaksensatie doen beleven."

Foto: Ines del Papa

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: