Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

21 januari 2019 | Thijs Jacobs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator en chefkok Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. De opbrengsten van 24H Chefs gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.

Negen gangen van drie topchefs

Inmiddels is de line-up bekend met 24 vooraanstaande topchefs. Ieder uur neemt een andere chef plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor tien personen voor één van de acht time slots via de website www.24h-chefs.com. Tevens is het mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

TIMESLOT 00:00 – 03:00

00:00-01:00 | Luc Kusters | Bolenius
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

01:00-02:00 | Dennis Kuipers | Vinkeles
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

02:00-03:00 | Egon van Hoof | MOS Amsterdam
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 03:00 – 06:00

03:00-04:00 | Andre Gerrits | ‘t Amsterdammertje
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

04:00-05:00 | Jonathan Zandbergen | Merlet
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

05:00-06:00 | Roland Veldhuijzen | Tante Koosje
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 06:00 – 09:00

06:00-07:00 | Jan Sobecki | Tribeca
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

07:00-08:00 | Jeroen en Marleen Brouwer | De Loohoeve
Gaul&Millau: 16/20 punten | Gastvrouw van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

08:00-09:00 | Dennis Huwaë | Daalder
Gault&Millau: 16/20 punten

TIMESLOT 09:00 – 12:00

09:00-10:00 | Chris Naylor | Vermeer
Gault&Millau: 18/20 punten | Groentechef van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

10:00-11:00 | Maik Kuijpers | Carstens

11:00-12:00 | Alain Alders | De Vrienden van Jacob
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 12:00 – 15:00

12:00-13:00 | Soenil Bahadoer | De Lindehof
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

13:00-14:00 | Arturo Dalhuisen | The White Room
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

14:00-15:00 | Sidney Schutte | Spectrum
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

TIMESLOT 15:00 – 18:00

15:00-16:00 | Stefan van Sprang | Aan de Poel
Gault&Millau: 16,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

16:00-17:00 | Lucas Rive | Lucas Rive
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

17:00-18:00 | Roger Rassin | La Rive
Gault&Millau: 17,5/20 punten

TIMESLOT 18:00 – 21:00

18:00-19:00 | Jaimie van Heije | Jaimie van Heije
Gault&Millau: 16/20 punten

19:00-20:00 | Mike en Jim Cornelissen | Rijnzicht
Gault&Millau: 14,5/20 punten | Ontdekking van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

20:00-21:00 | Marcel van Lier | Latour
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 21:00 – 00:00

21:00-22:00 | Schilo van Coevorden | Taiko
Gault&Millau: 17/20 punten

22:00-23:00 | Rik Jansma | Basiliek
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

23:00-00:00 | Menno Post | Olivijn
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

Deelnemers 24H Chefs

24 Chefs staan vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. De presentatie is deels in handen van Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree, verspreid over verschillende momenten gedurende de 24 uur. Tijdens 24H Chefs vindt er live entertainment plaats door talentvolle artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf.

Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke culinaire veilingitems, denk aan een dag meelopen in de keuken van een vooraanstaande chef of een chef die bij je thuis komt koken. De veiling is te vinden op https://24hchefs.onzeveilingonline.nl/ en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Achtergronden Culinair
IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: