Line-up bekend van 24 topchefs voor 24H Chefs

21 januari 2019 | Thijs Jacobs

24 Topchefs koken op zondag 17 februari 24 uur voor het goede doel. Tijdens dit culinaire event zijn gasten in de gelegenheid om bij hun drie favoriete chefs een bijzonder negen gangen menu te reserveren. Het evenement wordt voor de derde keer georganiseerd door 24/7 Star Events onder leiding van initiator en chefkok Tjitze van der Dam en vindt plaats in restaurant Juniper & Kin op de 21ste verdieping van hotel QO Amsterdam. De opbrengsten van 24H Chefs gaat naar het Rode Kruis voor de hulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn, door onder andere het verstrekken van voedselpakketten.

Negen gangen van drie topchefs

Inmiddels is de line-up bekend met 24 vooraanstaande topchefs. Ieder uur neemt een andere chef plaats in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten een VIP-tafel reserveren voor tien personen voor één van de acht time slots via de website www.24h-chefs.com. Tevens is het mogelijk om losse zitplaatsen te boeken.

TIMESLOT 00:00 – 03:00

00:00-01:00 | Luc Kusters | Bolenius
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

01:00-02:00 | Dennis Kuipers | Vinkeles
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

02:00-03:00 | Egon van Hoof | MOS Amsterdam
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 03:00 – 06:00

03:00-04:00 | Andre Gerrits | ‘t Amsterdammertje
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

04:00-05:00 | Jonathan Zandbergen | Merlet
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

05:00-06:00 | Roland Veldhuijzen | Tante Koosje
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 06:00 – 09:00

06:00-07:00 | Jan Sobecki | Tribeca
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

07:00-08:00 | Jeroen en Marleen Brouwer | De Loohoeve
Gaul&Millau: 16/20 punten | Gastvrouw van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

08:00-09:00 | Dennis Huwaë | Daalder
Gault&Millau: 16/20 punten

TIMESLOT 09:00 – 12:00

09:00-10:00 | Chris Naylor | Vermeer
Gault&Millau: 18/20 punten | Groentechef van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

10:00-11:00 | Maik Kuijpers | Carstens

11:00-12:00 | Alain Alders | De Vrienden van Jacob
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 12:00 – 15:00

12:00-13:00 | Soenil Bahadoer | De Lindehof
Gault&Millau: 17,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

13:00-14:00 | Arturo Dalhuisen | The White Room
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

14:00-15:00 | Sidney Schutte | Spectrum
Gault&Millau: 18,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

TIMESLOT 15:00 – 18:00

15:00-16:00 | Stefan van Sprang | Aan de Poel
Gault&Millau: 16,5/20 punten
Michelin: 2 sterren ()

16:00-17:00 | Lucas Rive | Lucas Rive
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

17:00-18:00 | Roger Rassin | La Rive
Gault&Millau: 17,5/20 punten

TIMESLOT 18:00 – 21:00

18:00-19:00 | Jaimie van Heije | Jaimie van Heije
Gault&Millau: 16/20 punten

19:00-20:00 | Mike en Jim Cornelissen | Rijnzicht
Gault&Millau: 14,5/20 punten | Ontdekking van het jaar 2019
Michelin: 1 ster (*)

20:00-21:00 | Marcel van Lier | Latour
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

TIMESLOT 21:00 – 00:00

21:00-22:00 | Schilo van Coevorden | Taiko
Gault&Millau: 17/20 punten

22:00-23:00 | Rik Jansma | Basiliek
Gault&Millau: 15/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

23:00-00:00 | Menno Post | Olivijn
Gault&Millau: 16/20 punten
Michelin: 1 ster (*)

Deelnemers 24H Chefs

24 Chefs staan vrijwillig en vol enthousiasme in de keuken om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis. De presentatie is deels in handen van Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Humberto Tan, Helga van Leur en Kaj van der Ree, verspreid over verschillende momenten gedurende de 24 uur. Tijdens 24H Chefs vindt er live entertainment plaats door talentvolle artiesten van Nederlandse bodem, waaronder Jim van der Zee, Mensje van Steen en Barry Paf.

Daarnaast vindt er een online veiling plaats met unieke culinaire veilingitems, denk aan een dag meelopen in de keuken van een vooraanstaande chef of een chef die bij je thuis komt koken. De veiling is te vinden op https://24hchefs.onzeveilingonline.nl/ en loopt tot 23.00 uur op 17 februari 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Opening
Nieuwe Bagels & Beans opent in Amsterdam-Noord

De NDSM-werf in Amsterdam-Noord is hot en happening. De voormalige scheepswerf ontwikkelt zich tot een bruisend stadsdeel met woningen, creatieve bedrijven, kantoren, onderwijsinstellingen, voorzieningen en winkels. En vanaf 29 april ook een Bagels & Beans. Een oase van rust tussen alle bedrijvi...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Duurzaamheid KHN
BookDinners en Dutch Cuisine gaan samenwerken

BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse eetcultuur en gezonder eten te bevorderen, net als het gebruik van natuurlijke ingredienten en eerlijke kwaliteit van voeding. Dutch Cuisine is vanaf nu meer...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: