Let's 'eat' for the babies

19 december 2012 |
Let's 'eat' for the babies<

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland heeft haar deuren geopend op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request.

Lunch en diner
Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 personen. Iedereen kan aanschuiven en genieten van culinaire hoogstandjes. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Drie- of viergangenmenu
Het Glazen Restaurant is een initiatief van vier enthousiaste (horeca) ondernemers die ondersteund door partners en sponsoren belangeloos hun medewerking verlenen. Van het leveren van ingrediënten en de medewerking van de koks die hiermee een drie- of viergangenmenu bereiden tot de aankleding van het restaurant: Alles wordt gratis aangeboden.

Eat for the babies
Matthijs Pet, mede initiatiefnemer van het Glazen Restaurant, over de actie: "Terwijl de DJ’s in het Glazen Huis hun eten laten staan, wordt om de hoek in het Glazen Restaurant geluncht en gedineerd op topniveau. Met deze tegenstelling laten we de ongelijkheid in de wereld letterlijk zien. Goede voeding en zorg is voor ons heel normaal, terwijl dit op heel veel plekken in de wereld niet het geval is. Dus laten we deze luxe positie inzetten voor het goede doel. Let’s ‘eat’ for the babies!"

Chef's table
Iedereen kan een tafel reserveren via glazenrestaurant.nl. Daarnaast worden er voor bedrijven verschillende mogelijkheden geboden om volledige tafels te reserveren voor hun relaties. Zo is er een 'Chef's table' (een etentje in de keuken), een 'Business Table' en een 'VIP Table' (schuif aan bij een BN’er). Ook worden er veilingen georganiseerd om nog meer geld voor 3FM Serious Request binnen te halen. Het restaurant is geopend tot en met 23 december.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: