Let's 'eat' for the babies

19 december 2012
Let's 'eat' for the babies

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland heeft haar deuren geopend op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het middelpunt van 3FM Serious Request.

*Lunch en diner*
Om dit doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 personen. Iedereen kan aanschuiven en genieten van culinaire hoogstandjes. De opbrengst gaat naar het goede doel.

*Drie- of viergangenmenu*
Het Glazen Restaurant is een initiatief van vier enthousiaste (horeca) ondernemers die ondersteund door partners en sponsoren belangeloos hun medewerking verlenen. Van het leveren van ingrediënten en de medewerking van de koks die hiermee een drie- of viergangenmenu bereiden tot de aankleding van het restaurant: Alles wordt gratis aangeboden.

*Eat for the babies*
Matthijs Pet, mede initiatiefnemer van het Glazen Restaurant, over de actie: "Terwijl de DJ’s in het Glazen Huis hun eten laten staan, wordt om de hoek in het Glazen Restaurant geluncht en gedineerd op topniveau. Met deze tegenstelling laten we de ongelijkheid in de wereld letterlijk zien. Goede voeding en zorg is voor ons heel normaal, terwijl dit op heel veel plekken in de wereld niet het geval is. Dus laten we deze luxe positie inzetten voor het goede doel. Let’s ‘eat’ for the babies!"

*Chef's table*
Iedereen kan een tafel reserveren via glazenrestaurant.nl. Daarnaast worden er voor bedrijven verschillende mogelijkheden geboden om volledige tafels te reserveren voor hun relaties. Zo is er een 'Chef's table' (een etentje in de keuken), een 'Business Table' en een 'VIP Table' (schuif aan bij een BN’er). Ook worden er veilingen georganiseerd om nog meer geld voor 3FM Serious Request binnen te halen. Het restaurant is geopend tot en met 23 december.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws