Lars van Galen kookt in de trein

26 januari 2016 |
Lars van Galen kookt in de trein<

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink
zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden.

SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen:
"Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze activiteiten buitenshuis. Naast dat wij onze gasten ontvangen in ons hotel-restaurant of eigen zalen, krijgen wij veelal de vraag of wij nog bijzondere plekken kennen in het mooie Twente. In november 2015 heb ik contact gekregen met Frank Vergeer van het museum. Wij hadden een aanvraag van een groep gasten, die graag met een historische trein een rit wilde maken, en ondertussen genieten van culinaire gerechten. In december hebben wij de eerste ritten gemaakt, die bijzonder geslaagd zijn geweest. De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties."


Frank Vergeer: “Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. Het netwerk van beide bedrijven moet ervoor zorgen dat wij meer groepen in 'huis' halen. Immers, het in stand houden van de lokale (buurt)spoorweg Haaksbergen-Boekelo en de collectie kost veel geld. Onze verbinding met het verleden is de relatie met de industriële ontwikkeling van de regio. Dhr. C.T. Stork (machine-industrie) was betrokken bij de oprichting van het Tuindorp met hotel ’t Lansink en dhr. J. Willink (textielindustrie) heeft het initiatief genomen voor de aanleg van de Geldersch Overijsselsche Lokaalspoorweg Maatschappij (GOLS), waarvan ons museum het authentieke overblijfsel is. Dit, de passie en kwaliteit waarop wij beide werken, zorgen voor een unieke samenwerking. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden.
Op de eerste zaterdag van de maand maart (5 maart 2016) zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: