Lars van Galen kookt in de trein

26 januari 2016 |
Lars van Galen kookt in de trein<

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink
zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden.

SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen:
"Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze activiteiten buitenshuis. Naast dat wij onze gasten ontvangen in ons hotel-restaurant of eigen zalen, krijgen wij veelal de vraag of wij nog bijzondere plekken kennen in het mooie Twente. In november 2015 heb ik contact gekregen met Frank Vergeer van het museum. Wij hadden een aanvraag van een groep gasten, die graag met een historische trein een rit wilde maken, en ondertussen genieten van culinaire gerechten. In december hebben wij de eerste ritten gemaakt, die bijzonder geslaagd zijn geweest. De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties."


Frank Vergeer: “Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. Het netwerk van beide bedrijven moet ervoor zorgen dat wij meer groepen in 'huis' halen. Immers, het in stand houden van de lokale (buurt)spoorweg Haaksbergen-Boekelo en de collectie kost veel geld. Onze verbinding met het verleden is de relatie met de industriële ontwikkeling van de regio. Dhr. C.T. Stork (machine-industrie) was betrokken bij de oprichting van het Tuindorp met hotel ’t Lansink en dhr. J. Willink (textielindustrie) heeft het initiatief genomen voor de aanleg van de Geldersch Overijsselsche Lokaalspoorweg Maatschappij (GOLS), waarvan ons museum het authentieke overblijfsel is. Dit, de passie en kwaliteit waarop wij beide werken, zorgen voor een unieke samenwerking. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden.
Op de eerste zaterdag van de maand maart (5 maart 2016) zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: