Lars van Galen kookt in de trein

26 januari 2016 |
Lars van Galen kookt in de trein<

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink
zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden.

SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen:
"Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze activiteiten buitenshuis. Naast dat wij onze gasten ontvangen in ons hotel-restaurant of eigen zalen, krijgen wij veelal de vraag of wij nog bijzondere plekken kennen in het mooie Twente. In november 2015 heb ik contact gekregen met Frank Vergeer van het museum. Wij hadden een aanvraag van een groep gasten, die graag met een historische trein een rit wilde maken, en ondertussen genieten van culinaire gerechten. In december hebben wij de eerste ritten gemaakt, die bijzonder geslaagd zijn geweest. De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties."


Frank Vergeer: “Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. Het netwerk van beide bedrijven moet ervoor zorgen dat wij meer groepen in 'huis' halen. Immers, het in stand houden van de lokale (buurt)spoorweg Haaksbergen-Boekelo en de collectie kost veel geld. Onze verbinding met het verleden is de relatie met de industriële ontwikkeling van de regio. Dhr. C.T. Stork (machine-industrie) was betrokken bij de oprichting van het Tuindorp met hotel ’t Lansink en dhr. J. Willink (textielindustrie) heeft het initiatief genomen voor de aanleg van de Geldersch Overijsselsche Lokaalspoorweg Maatschappij (GOLS), waarvan ons museum het authentieke overblijfsel is. Dit, de passie en kwaliteit waarop wij beide werken, zorgen voor een unieke samenwerking. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden.
Op de eerste zaterdag van de maand maart (5 maart 2016) zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: