Lars van Galen kookt in de trein

26 januari 2016 |
Lars van Galen kookt in de trein<

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink
zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden.

SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen:
"Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze activiteiten buitenshuis. Naast dat wij onze gasten ontvangen in ons hotel-restaurant of eigen zalen, krijgen wij veelal de vraag of wij nog bijzondere plekken kennen in het mooie Twente. In november 2015 heb ik contact gekregen met Frank Vergeer van het museum. Wij hadden een aanvraag van een groep gasten, die graag met een historische trein een rit wilde maken, en ondertussen genieten van culinaire gerechten. In december hebben wij de eerste ritten gemaakt, die bijzonder geslaagd zijn geweest. De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties."


Frank Vergeer: “Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. Het netwerk van beide bedrijven moet ervoor zorgen dat wij meer groepen in 'huis' halen. Immers, het in stand houden van de lokale (buurt)spoorweg Haaksbergen-Boekelo en de collectie kost veel geld. Onze verbinding met het verleden is de relatie met de industriële ontwikkeling van de regio. Dhr. C.T. Stork (machine-industrie) was betrokken bij de oprichting van het Tuindorp met hotel ’t Lansink en dhr. J. Willink (textielindustrie) heeft het initiatief genomen voor de aanleg van de Geldersch Overijsselsche Lokaalspoorweg Maatschappij (GOLS), waarvan ons museum het authentieke overblijfsel is. Dit, de passie en kwaliteit waarop wij beide werken, zorgen voor een unieke samenwerking. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden.
Op de eerste zaterdag van de maand maart (5 maart 2016) zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016."

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: