Lab-44 nieuwe horeca hotspot in Zaandam

15 mei 2017 | Thijs Jacobs

Afgelopen weekeinde is eet- en drinkspot Lab-44 op het Hembrugterrein in Zaandam officieel geopend. Lab-44 bevindt zich in een oud gebouw en was in het begin van de 20e eeuw een gifgaslaboratorium. Het was decennialang verboden gebied. Het Hembrugterrein vormt het hart van de voormalige verdedigingslinie van de Stelling van Amsterdam en was altijd militaire grond. 

Nu is Lab-44 een nieuwe hangout en drink- en eetspot voor buurtbewoners. Daar vallen ook Amsterdammers onder. Aan de overzijde van het aangrenzende water zie je Amsterdam liggen.

Initiatiefnemer is Paul Riteco, die ook eigenaar is van brouwerij Hoop in Zaandijk en restaurant Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam. Lab-44 bestaat uit een restaurant met industriële look, een terras met uitzicht over de Zaan en het Noordzeekanaal, een tweede vestiging mét mini bierbrouwerij van brouwerij Hoop, een productieruimte van Zaanse Sambal, Het Paplab en bijzondere vergaderplekken.

In die zin is Lab 44 dus ‘voor makers en eters’.

Het monumentale gebouw verkeerde de laatste jaren in slechte staat. Stadsherstel Amsterdam nam de restauratie voor zijn rekening, mede met behulp van een provinciale subsidie. Het Hembrugterrein is met ruim 42 hectare een groots binnenstedelijk ontwikkelgebied. Het bevat tientallen monumentale panden en een groot bos. Die mix geeft het een zeer eigen, rauw en bijna mysterieus karakter. Vanaf 2018 wordt dit hele gebied door een nieuwe eigenaar ontwikkeld, inclusief 1000 woningen.

Gemakkelijk bereikbaar

Vanaf de snelweg – ringweg Amsterdam – is Lab-44 gemakkelijk te bereiken. Gratis parkeren. Vanaf eind mei gaat het pontje varen vanaf CS dat je binnen 20 minuten vlak voor de deur van het etablissement afzet. Vanaf Sloterdijk kun je nu al in 5 minuten dag en nacht worden overgezet met de Hembrugpont. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Verspilling
Get Chef’s start met bezorging tegen voedselverspilling

Via Get Chef’s kan de consument nu gerechten met korting op locatie laten bezorgen zodat voedselverspilling wordt voorkomen bij Amsterdamse horeca. De Get Chef’s app is hiervoor een samenwerking aangegaan met ?het Amsterdamse ?fietsbezorgnetwerk ?TringTring. De volledig vernieuwde app is...

Brood Achtergronden
Brood is broodnodig

Lunchrooms serveren brood. Veel brood. Niet verwonderlijk, wanneer je ook in je eigen zaak ziet dat de focus ligt op ontbijt en lunch. Wanneer je op dergelijke schaal afhankelijk bent van een product, dan is het wel raadzaam om na te gaan of je wel het best mogelijke product in huis haalt en wat de ...

Food cijfers
Driekwart van de Nederlanders gelooft dat suiker verslavend is

Nederland behoort tot de top 10 landen als het gaat om suikerconsumptie. 77% van de shoppers gelooft dat suiker (in meer of mindere mate) verslavend is. Toch is men (nog) niet erg kritisch met suiker bezig wanneer zij daadwerkelijk in de supermarkt staan. Waar de norm 50 gram per dag is (1 suiker...

Mensen
McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle heet 500e medewerker welkom

Donderdag 20 juli werd Ilona van Veldhuizen uit Zwolle door McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle in het zonnetje gezet omdat zij deze maand van start is gegaan als 500e medewerker van de fastservice organisatie. Door de groei van het aantal gasten, de vernieuwingen in de restaurants en de ruime...

Recepten
Vijf zomerse gerechten voor op de menukaart

De zomer is volop bezig. Ben jij nog op zoek naar zomerse recepten voor op de menukaart? Hier zijn vijf tips die jouw kaart een zomers tintje geven: Paprikasalade met zuurdesemcroutons ...

Amerikaans ontbijten bij By Jarmusch in Rotterdam

In de schemering van de vroege ochtend aanschuiven aan een meterslange bar. Verse filterkoffie wordt direct in je mok geschonken en daarnaast bestel je ‘eggs-any- way-you- like’, sandwiches of pancakes met maple syrup. Vanaf deze week is het allemaal mogelijk bij breakfast-diner by Jarmu...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: