Laatste kans om mee te doen met het NK Oestersteken 2018

10 september 2018 | Thijs Jacobs

Dinsdag 9 oktober organiseren horecabeurs BBB Maastricht, Stichting Europa Culinair en het Wijntheater® voor de 25ste keer "La Grande Finale" van het NK Oestersteken in MECC Maastricht. De winnaar van het NK oestersteken 2018 krijgt niet alleen de prachtige wisseltrofee, maar ook een volledige verzorgde reis naar het EK - en WK Oestersteken volgend jaar.

Wie is de snelste en meest vakkundige oestersteker van Nederland?

Er worden nog 2 voorrondes georganiseerd deze maand: op dinsdag 18 september om 16:00 uur in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam en op maandag 24 september om 16:00 uur op het Oesterfestival in Yerseke.

Tijdens de voorrondes openen een tiental deelnemers 30 Zeeuwse platte oesters in een zo snel mogelijke tijd. Een 3 koppige jury uit de culinaire wereld controleert de wedstrijdborden op de kwaliteit van het openmaken en op details. Is de oester gruisvrij? Is de oester losgesneden? Is de oester niet stukgesneden?

De Nederlands kampioen 2017, Peter Oreel van de Oesterij in Yerseke, zit dit jaar opnieuw in de finale, maar heeft een flinke kluif aan het verdedigen van zijn titel.

Ben jij of ken je  een handige kok, visboer, oesterman of oestergek? Dan is hier je kans! Meld jezelf of een ander aan: www.wijntheater.nl/nk-oestersteken

 

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: