Kroket meest populair tijdens lunch

20 november 2012 |
Kroket meest populair tijdens lunch<

De kroket is de meest gegeten snack tijdens de lunch en als tussendoortje. In totaal nuttigt Nederland op jaarbasis ruim 300 miljoen kroketten. Dit is gemiddeld zo’n 25 stuks per jaar per volwassene.

Uit het vuistje
Dat blijkt uit cijfers die snackproducent Royaan vandaag presenteert ter gelegenheid van de Nationale Week van de Croquet. Zo’n 85 procent van de Nederlanders eet soms of met regelmaat een kroketje, bij voorkeur uit de hand. Een derde van de consumenten eet het krokante hapje liever in combinatie met een broodje, al dan niet met een lik mosterd.

Snack buitenhuis eten
Vooral op vrijdag en zaterdag trakteren Nederlanders zich graag op de populaire snack, bijvoorbeeld tijdens het winkelen. Ook de lunch en het einde van de middag rond 16.00 uur zijn populaire. Nederlanders eten de snack bij voorkeur buitenshuis, in een restaurant, cafetaria, snackbar of bedrijfsrestaurant.

Top vijf kroketten
De Nederlandse Kroketten Top 5 ziet er als volgt uit:
1. Rundvleeskroket
2. Kalfskroket
3. Goulashkroket
4. Satékroket
5. Kipkroket

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: