Kraanwater op de kaart

21 juni 2010 |
Kraanwater op de kaart<

Samen met strandpaviljoenhouders en restauranthouders start Waterleidingbedrijf Puur Water en Natuur (PWN) deze zomer de actie Kraanwater voor Rwanda. Het bedrijf probeert op allerlei manieren het drinken van kraanwater te stimuleren. Een project dat hierbij aansluit is om in horecagelegenheden het drinken van kraanwater 'op de kaart' te zetten. De opbrengst van de actie wordt gebruikt voor de bouw van watertappunten in Rwanda.

Op de menukaart
Kraanwater wordt door de deelnemende horecaondernemers als karaf op de menukaart gezet. Deelnemende bedrijven krijgen voor het uitschenken van het kraanwater van PWN speciale waterkaraffen. Van de opbrengst van elke verkochte karaf kraanwater wordt door de deelnemers 1 euro overgemaakt naar PWN. PWN verdubbelt dit bedrag en investeert dit in de bouw van watertappunten in Rwanda.

Vervuilde bronnen
In Rwanda halen mensen hun drinkwater nog steeds uit vervuilde bronnen. Of lopen ze enorme afstanden om water te halen, soms wel 15 kilometer per dag, waardoor ze geen tijd hebben voor school of andere activiteiten. Daarom wil de Rwandese regering dat de hele bevolking in 2020 toegang tot veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen heeft. Het regionale waterleidingbedrijf Aquavirunga sluit dorpen aan op het bestaande waterleidingnet door publieke tappunten in dorpen te bouwen. Eén tappunt voorziet ruim 150 huishoudens (600 tot 900 mensen) van water. Als mede-eigenaar van Aquavirunga is PWN hier nauw bij betrokken.

Nederlandse deelnemers
Vanaf juni schenken de volgende strandpaviljoenhouders kraanwater: De Kust, Aloha, Deining, Jaffa en Zoomers. Ook restaurant De Kruisberg, Bob's en De Vergulde Wagen zijn van start gegaan.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: