Kookwedstrijd op de Schelde

4 maart 2015 |
Kookwedstrijd op de Schelde<

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de
Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Everse
Zeeuwse Held van de Smaak en voorzitter van Koksgilde Zeeland Hans Everse: “Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Samen met Jessica en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hebben we de wedstrijd nieuw leven ingeblazen, waarbij we worden ondersteund door Koksgilde Zeeland. We steken het wel wat anders in, zo willen we een deelnemersveld van hoog niveau en daarom kunnen alleen chefs of sous-chefs inschrijven. We hebben gekozen voor een unieke wedstrijdlocatie, namelijk op een schip op de Oosterschelde. De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden, waarvoor we nadrukkelijk deelnemers uit heel Nederland uitnodigen om in te schrijven."

"Aan boord maken de deelnemers voor 20 personen een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende wijn of cocktail presenteren. De gerechten mogen voorbereid worden meegenomen, kleine kookhandelingen kunnen à la minute worden gedaan. De deelnemers mogen zich laten bijstaan door een leerling”, aldus Everse.

Jury
In de vakjury zitten Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang* en SVH Meesterkok), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok) en sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang*) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt.
Een persjury bepaalt de persprijswinnaar. Als prijzen zijn onder meer arrangementen in tweesterrenrestaurants en een kunstwerk te winnen.

Inschrijven en toeschouwers
Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden van harte uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.com. Dat kan tot en met 15 maart 2015.
Alle inschrijvingen worden blind beoordeeld door chefs Rutger van der Weel en Hans Everse. Zij beoordelen de receptuur zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 mei op de Oosterschelde te strijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: