Kookwedstrijd op de Schelde

4 maart 2015 |
Kookwedstrijd op de Schelde<

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de
Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zitten onder meer tweesterrenchefs Edwin Vinke en Dick Middelweerd.

Everse
Zeeuwse Held van de Smaak en voorzitter van Koksgilde Zeeland Hans Everse: “Slag op de Schelde is het vervolg op de asperge-amusewedstrijd die negen jaar lang in restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Samen met Jessica en Rutger van der Weel van sterrenrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp hebben we de wedstrijd nieuw leven ingeblazen, waarbij we worden ondersteund door Koksgilde Zeeland. We steken het wel wat anders in, zo willen we een deelnemersveld van hoog niveau en daarom kunnen alleen chefs of sous-chefs inschrijven. We hebben gekozen voor een unieke wedstrijdlocatie, namelijk op een schip op de Oosterschelde. De Slag op de Schelde moet een jaarlijkse, nationale kookwedstrijd voor (sous)chefs worden, waarvoor we nadrukkelijk deelnemers uit heel Nederland uitnodigen om in te schrijven."

"Aan boord maken de deelnemers voor 20 personen een gerechtje waarin asperges en een product uit de Oosterschelde zijn verwerkt. Daarbij moeten ze een bijpassende wijn of cocktail presenteren. De gerechten mogen voorbereid worden meegenomen, kleine kookhandelingen kunnen à la minute worden gedaan. De deelnemers mogen zich laten bijstaan door een leerling”, aldus Everse.

Jury
In de vakjury zitten Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang* en SVH Meesterkok), Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve** en SVH Meesterkok), Sjaak Jobse (SVH Meesterkok) en sommelier Mike Dooms (restaurant De Kromme Watergang*) die de wijn-spijscombinaties beoordeelt.
Een persjury bepaalt de persprijswinnaar. Als prijzen zijn onder meer arrangementen in tweesterrenrestaurants en een kunstwerk te winnen.

Inschrijven en toeschouwers
Enthousiaste (sous)chefs met lef en zeebenen worden van harte uitgenodigd om in te schrijven via de website www.slagopdeschelde.com. Dat kan tot en met 15 maart 2015.
Alle inschrijvingen worden blind beoordeeld door chefs Rutger van der Weel en Hans Everse. Zij beoordelen de receptuur zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 mei op de Oosterschelde te strijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: