Koningslunch voor Rotterdamse daklozen

26 april 2018 | Thijs Jacobs

De rode loper wordt uitgerold voor tientallen dakloze Rotterdammers op Koningsdag. Ze krijgen een royale lunch van drie gangen aangeboden in één van de meest trendy restaurants op de Kruiskade, Le Grand, gelardeerd met muziek en entertainment van voormalige Brace-zanger Lloyd de Meza en enkele motiverende presentaties van coaches om het leven praktisch met meer plezier in te kunnen gaan delen.

De daklozen-Koningslunch in Le Grand wordt daarmee een vorstelijke sociale happening, met een gouden inhoud en natuurlijk een handige goodie bag. “Dit is het inhoudelijke vervolg op het daklozendiner op tweede kerstdag", stelt Leo Houkamp, initiatiefnemer van het nu alweer derde Rotterdamse Daklozendiner. ‘Deze groep mensen verdient het zo enorm om meer te worden gezien en geholpen."

Muziek, eten en nieuwe doelen stellen

De Koningslunch bestaat uit muziek, eten en nieuwe doelen stellen met elkaar. “We bewandelen daarbij de Koninklijke weg, na intensief overleg met deskundigen en betrokkenen", stelt Houkamp. "Dat betekent dat we niet alleen maar een gezellige Koningslunch weggeven, maar onze gasten ook willen leren kennen als mens. We gaan ze ondersteunen bij hun persoonlijke doelen te formuleren en te halen. Coaches staan er klaar voor, om op heel persoonlijke wijze samen aan de slag te gaan met daklozen die daar voldoende motivatie voor kunnen opbrengen.”

Talent royaal voeden en begeleiden

De Koningslunch moet ook de hoop op een meer gestructureerd leven weer royaal voeden. “Het is soms niet te geloven dat iemand met veel talent en ervaring op zo’n zijspoor is gekomen en ineens dakloos is geworden en zichzelf als vrijwel kansloos ziet’, vertelt Houkamp. “Met een beetje extra aandacht is zijn deze mensen enorm geholpen. We gaan kijken wat elke gast nodig heeft van de coaches of als cursus om binnen enkele maanden al weer sterker op de eigen benen te komen.”

Oranjegevoel en Diamantjes van Lloyd de Meza,

Champagne, een driegangendiner met keuze tussen vis of vlees en een optreden van de getalenteerde zanger Lloyd de Meza (bekend van Brace, The Voice en de hit Mijn Diamant), maken de Koningslunch een aangename verrassing voor de doelgroep die in de Rotterdamse binnenstad vaak met de nek wordt aangekeken. “Dat is niet menselijk. We kunnen echt beter met elkaar en voor elkaar. Ook dat is het Oranje-gevoel; er voor elkaar zijn. Tenslotte wordt niet iedereen met een gouden lepel geboren zoals onze Koning, of met het geluk van een Guus Geluk. Dan komt het aan op de samenleving en particuliere hulp. With a little help of my friends, zeg maar”, aldus Houkamp.

Start 12.00 uur, 28 april 2018

De Koningslunch voor daklozen is een initiatief van Grand Hotel Central, Le Grand en Everyday People. De lunch vindt plaats in het restaurant van Le Grand Rotterdam, in Grand Hotel Central aan de Kruiskade op 27 april 2018. Aanvang is 12.00, einde circa 15.00 uur. Voor meer informatie: www.daklozendiner.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Utrecht
De Pizzabakkers Voorstraat opent haar deuren

Komende vrijdag, 21 september, is de feestelijke opening van de tweede vestiging van De Pizzabakkers in Utrecht. De ambachtelijke houtovenpizza’s zijn nu ook te vinden in de Voorstraat. Eigenaren Jean-Marc en Daniël vertellen je wat meer over wat je kan verwachten. Het begin van een...

Events Marketing
Tip: Formule 1 kijken in jouw horecazaak

De Formule 1 is in Nederland ongekend populair, mede door de geweldige prestaties van Max Verstappen. Ook in jouw horecazaak kun je profiteren van dit succes door de races uit te zenden. Maak er een Formule 1-ochtend of -avond van en verzin een speciale actie, zoals het serveren van oranje bitterbal...

Interview Longread
Interview Miljuschka Witzenhausen: ''De Nederlandse horeca is goed bezig''

Miljuschka Witzenhausen is een graag geziene gast binnen het Nederlandse medialandschap. Via een modellenbureau belandde ze bij TMF, ging daarna aan de slag als actrice in soapseries en is nu frequent te zien bij RTL Boulevard, zowel als presentatrice als in de rol van fooddeskundige. Koken is immer...

Achtergronden
Training: hoe maak je jouw horecazaak onderscheidend?

Wat maakt een horecaconcept succesvol? En hoe voorkom je dat je concept blijft steken in de middenmoot? In deze training (15 oktober, in Bunnik) gaan wij het hebben over de, voor velen ontastbare, aspecten die een concept tot een succes maken. Wij leggen uit hoe je het DNA en de werkelijke kernwaard...

Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

Amsterdam Culinair
Pop-up restaurant op sterrenniveau

In Amsterdam opent voor slechts één avond een pop-up risotto restaurant op sterrenniveau: de nu al legendarische Peroni Risotteria. Aan het roer staan de Italiaanse Michelinster-chefs The Costardi Brothers, die hun kookkunsten voor het eerst in Nederland komen vertonen. De Risotter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: