Koningslunch voor Rotterdamse daklozen

26 april 2018 | Thijs Jacobs

De rode loper wordt uitgerold voor tientallen dakloze Rotterdammers op Koningsdag. Ze krijgen een royale lunch van drie gangen aangeboden in één van de meest trendy restaurants op de Kruiskade, Le Grand, gelardeerd met muziek en entertainment van voormalige Brace-zanger Lloyd de Meza en enkele motiverende presentaties van coaches om het leven praktisch met meer plezier in te kunnen gaan delen.

De daklozen-Koningslunch in Le Grand wordt daarmee een vorstelijke sociale happening, met een gouden inhoud en natuurlijk een handige goodie bag. “Dit is het inhoudelijke vervolg op het daklozendiner op tweede kerstdag", stelt Leo Houkamp, initiatiefnemer van het nu alweer derde Rotterdamse Daklozendiner. ‘Deze groep mensen verdient het zo enorm om meer te worden gezien en geholpen."

Muziek, eten en nieuwe doelen stellen

De Koningslunch bestaat uit muziek, eten en nieuwe doelen stellen met elkaar. “We bewandelen daarbij de Koninklijke weg, na intensief overleg met deskundigen en betrokkenen", stelt Houkamp. "Dat betekent dat we niet alleen maar een gezellige Koningslunch weggeven, maar onze gasten ook willen leren kennen als mens. We gaan ze ondersteunen bij hun persoonlijke doelen te formuleren en te halen. Coaches staan er klaar voor, om op heel persoonlijke wijze samen aan de slag te gaan met daklozen die daar voldoende motivatie voor kunnen opbrengen.”

Talent royaal voeden en begeleiden

De Koningslunch moet ook de hoop op een meer gestructureerd leven weer royaal voeden. “Het is soms niet te geloven dat iemand met veel talent en ervaring op zo’n zijspoor is gekomen en ineens dakloos is geworden en zichzelf als vrijwel kansloos ziet’, vertelt Houkamp. “Met een beetje extra aandacht is zijn deze mensen enorm geholpen. We gaan kijken wat elke gast nodig heeft van de coaches of als cursus om binnen enkele maanden al weer sterker op de eigen benen te komen.”

Oranjegevoel en Diamantjes van Lloyd de Meza,

Champagne, een driegangendiner met keuze tussen vis of vlees en een optreden van de getalenteerde zanger Lloyd de Meza (bekend van Brace, The Voice en de hit Mijn Diamant), maken de Koningslunch een aangename verrassing voor de doelgroep die in de Rotterdamse binnenstad vaak met de nek wordt aangekeken. “Dat is niet menselijk. We kunnen echt beter met elkaar en voor elkaar. Ook dat is het Oranje-gevoel; er voor elkaar zijn. Tenslotte wordt niet iedereen met een gouden lepel geboren zoals onze Koning, of met het geluk van een Guus Geluk. Dan komt het aan op de samenleving en particuliere hulp. With a little help of my friends, zeg maar”, aldus Houkamp.

Start 12.00 uur, 28 april 2018

De Koningslunch voor daklozen is een initiatief van Grand Hotel Central, Le Grand en Everyday People. De lunch vindt plaats in het restaurant van Le Grand Rotterdam, in Grand Hotel Central aan de Kruiskade op 27 april 2018. Aanvang is 12.00, einde circa 15.00 uur. Voor meer informatie: www.daklozendiner.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: