Geen vergunning, minder omzet

24 april 2014
Geen vergunning, minder omzet

De lokale overheden zijn weer volop in het nieuws. Zeker nu, met Koningsdag in aantocht. Horecaondernemers zijn immers afhankelijk van de gemeente om een vergunning te krijgen voor een evenement. Zo ook
in Enschede: de bestuursrechter in Zwolle oordeelde dat deze ondernemer geen buitenbar en podium mag plaatsen op Koningsdag. Dit gaat de betreffende ondernemer veel geld kosten.

*Geen samenwerking*
De Oranjevereniging heeft wel een vergunning gekregen voor het plaatsen van een feestpodium op de Grote Markt. Dit podium staat niet gunstig opgesteld voor de betreffende horecaondernemer, waardoor hij (veel) omzet misloopt. De gemeente geeft aan dat de ondernemer er met de Oranjevereniging uit moet komen, maar dat is niet gelukt.

*Vergunning in orde*
Er is volgens de rechter geen reden om de ondernemer tegemoet te komen. De vergunning voor de Oranjevereniging is correct afgegeven door de gemeente en de ondernemer wacht een bodemprocedure om omzetschade te claimen. De betrokken ondernemer heeft echter het aanbod om samen te werken met de Oranjevereniging afgeslagen. Daar hoorde ook een financiële vergoeding bij. We wachten af wie het recht aan zijn zijde heeft.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws