Kokmeijer promoot branche bij leerling

13 september 2013
Kokmeijer promoot branche bij leerling

Leerlingen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen wisten zich tijdens de SVH Horeca Roadshow te onderscheiden. Zij wonnen een workshop waarvoor SVH Meesterkok Onno Kokmeijer,
Hotel Okura Amsterdam open stelde. "Branche promotie is belangrijk voor de instroom in het horeca onderwijs", aldus Kokmeijer.

*Roadshow*
SVH bezoekt ieder schooljaar (v)mbo-scholen met de Horeca Roadshow. Doel is om jongeren een juiste beleving van horecabedrijven en -functies te geven, zodat zij overtuigd kunnen kiezen voor een opleiding en een beroep in de horeca. Tijdens het competitie element dat in de Roadshow is opgenomen presteerden de klassen van RSG Wolfsbos en Rijn IJssel Vakschool Wageningen het best en wonnen de culinaire workshop bij vijfsterrenhotel Hotel Okura Amsterdam.

*Kokmeijer helpt niveau onderwijs*
Kokmeijer wilde dat de jongeren veel indrukken zouden opdoen. De (v)mbo’ers kregen een vlees- en visworkshop waarna ze hun eigen lunch moesten bereiden. Kokmeijer: "Wij moeten helpen om het niveau van het horecaonderwijs op peil te houden. Vooral nu er gaten vallen, doordat het kabinet minder geld beschikbaar stelt. Naast leerlingen begeleiden op de werkvloer en motiveren het beste uit zichzelf te halen, kan de branche bijvoorbeeld een rol spelen bij opleidingen en de ontwikkeling van leermiddelen."

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws