Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend

3 mei 2016 |
Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend<

Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Hét knoflookrestaurant van Amsterdam heeft een koninklijke
metamorfose ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme. De royale gouden muur, luxe kroonluchters en majestueuze gouden buffetkast, komen optimaal tot hun recht in combinatie met de strakke witte bar, tafels en stoelen. Een ding is echter niet veranderd: knoflook is in deze keuken nog steeds koningin. Alle gerechten op de kaart worden sinds 1997 bereid met deze smaakmaker: van de beroemde knoflooksoep tot exclusieve knoflooklikeur.

Een begrip in de stad
In 1997 openden John en Geert Garlic Queen: het eerste knoflookrestaurant van Nederland. Nederlandse media doken bovenop het bijzondere concept. En culinair recensent Johannes van Dam beloonde het restaurant met een 9 in het Parool. Een droomstart dus. Nu, bijna 20 jaar later, is Garlic Queen niet meer weg te denken uit de Reguliersdwarsstraat. Vaste- en nieuwe klanten weten hun weg naar het intieme restaurant te vinden.

Het geheim
De afgelopen 20 jaar hebben John en Geert veel restaurants in de Reguliersdwarsstraat zien komen en gaan. Wat is het geheim van Garlic Queen? John: “We bieden al 20 jaar constante kwaliteit. Geert staat sinds 1997 de keuken en ik op de vloer. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar een restaurant waar alles met knoflook bereid is, maar als ze hier de deur uitlopen weten ze dat het meer is dan een leuke gimmick. Het eten is gewoon erg goed.” Is echt alles met knoflook bereid? “Er staat knoflookkaas en knoflookijs op de kaart. En we laten zelfs speciaal knoflook bier en knoflooklikeur brouwen. Dat vind je nergens anders. Maar iedereen is welkom bij Garlic Queen. Ook als je minder van knoflook houdt. Geert maakt de gerechten met zoveel – of zo weinig – knoflook als je wilt.”

Garlic Queen is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: