Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend

3 mei 2016
Knoflookrestaurant Garlic Queen heropend

Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Hét knoflookrestaurant van Amsterdam heeft een koninklijke
metamorfose ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme. De royale gouden muur, luxe kroonluchters en majestueuze gouden buffetkast, komen optimaal tot hun recht in combinatie met de strakke witte bar, tafels en stoelen. Een ding is echter niet veranderd: knoflook is in deze keuken nog steeds koningin. Alle gerechten op de kaart worden sinds 1997 bereid met deze smaakmaker: van de beroemde knoflooksoep tot exclusieve knoflooklikeur.

*Een begrip in de stad*
In 1997 openden John en Geert Garlic Queen: het eerste knoflookrestaurant van Nederland. Nederlandse media doken bovenop het bijzondere concept. En culinair recensent Johannes van Dam beloonde het restaurant met een 9 in het Parool. Een droomstart dus. Nu, bijna 20 jaar later, is Garlic Queen niet meer weg te denken uit de Reguliersdwarsstraat. Vaste- en nieuwe klanten weten hun weg naar het intieme restaurant te vinden.

Het geheim
De afgelopen 20 jaar hebben John en Geert veel restaurants in de Reguliersdwarsstraat zien komen en gaan. Wat is het geheim van Garlic Queen? John: “We bieden al 20 jaar constante kwaliteit. Geert staat sinds 1997 de keuken en ik op de vloer. Veel mensen zijn nieuwsgierig naar een restaurant waar alles met knoflook bereid is, maar als ze hier de deur uitlopen weten ze dat het meer is dan een leuke gimmick. Het eten is gewoon erg goed.” Is echt alles met knoflook bereid? “Er staat knoflookkaas en knoflookijs op de kaart. En we laten zelfs speciaal knoflook bier en knoflooklikeur brouwen. Dat vind je nergens anders. Maar iedereen is welkom bij Garlic Queen. Ook als je minder van knoflook houdt. Geert maakt de gerechten met zoveel – of zo weinig – knoflook als je wilt.”

Garlic Queen is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws