Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar

2 juli 2015 |
Klasbak Trofee voor restaurant Het Seminar<

Horeca-echtpaar Said Maher en Marjolein Woerlee ontving maandagavond op Landgoed de Holtweijde in Lattrop-Breklenkamp de
Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aandacht brengen.

Foto: v.l.n.r. Ton Lenting, Said Maher, Marjolein Woerlee en Ricardo Eshuis

Restaurant Het Seminar en theehuis de Karmeliet
SVH Meestergastheer Said Maher is samen met SVH Meesterkok Jelle Wagenaar eigenaar van restaurant het Seminar. Zijn vrouw Marjolein Woerlee zwaait de scepter in het nabijgelegen theehuis de Karmeliet. Zij hebben de prijs gewonnen omdat zij als bevlogen horeca-echtpaar een voorbeeld zijn voor de horecabranche. De jury roemde hen om hun gedrevenheid, optimale gastvrijheid en de aandacht die zij hebben voor hun medewerkers. Said en Marjolein zijn blij met hun prijs. Said: "We hadden er totaal niet op gerekend. Hartstikke mooi dat we deze prijs gewonnen hebben! Gastvrijheid is ons vak, we zijn er elke dag mee bezig, om het mensen naar hun zin te maken, verrassend te zijn en net een stapje verder te gaan dan ze verwachten."

4 ondernemingen
Normaliter is een onderneming succesvol runnen al een opgave: Said en Marjolein runnen er feitelijk vier. Naast de genoemde bedrijven verzorgen zij met Jelle Wagenaar ook nog workshops in hun kooktheater en werken ze aan een vernieuwde webshop waar talloze eigen producten en typische streekproducten te bestellen zijn. Ricardo Eshuis, directeur SVH, heeft bewondering voor het horecastel en voor de tomeloze inzet van Said: "Naast het runnen van de bedrijven heeft Said nog tijd om zich sterk te maken voor het opleiden van nieuwe talenten. Hij is lid van de Commissie Meesterproef voor SVH Meestergastheer en draagt op die manier bij aan het uitdragen van het prachtige vak van gastheer/gastvrouw."

Klasbak 2015
Het diner op Landgoed de Holtweijde vormde de afsluiting van de 34ste editie van de Tour Culinair. Deze tweedaagse fietstocht van in totaal 250 kilometer werd dit jaar verreden in Twente. Tijdens de Tour Culinair maakt het peloton promotie voor horeca, toerisme en recreatie. Elk jaar wordt in de regio waar de Tour Culinair verreden wordt de Klasbak trofee uitgereikt aan een ondernemer die het meest voldoet aan de ‘klasbakcriteria’. Deze criteria zijn: de ondernemer is een voorbeeld voor de medewerkers en collega’s, houdt zich bezig met vakbekwaamheid en onderscheidt zich in positieve zin duidelijk van andere ondernemers. De term klasbak komt voort uit het wielrennen en betekent ‘goede, slimme wielrenner’. De Klasbaktrofee bestaat uit twee prijzen: een cheque van SVH ter waarde van €1.000 en een Klasbakarrangement van de Tour Culinair ter waarde van €1.000. De prijzen werden overhandigd door Ricardo Eshuis, directeur SVH, en Ton Lenting, voorzitter van Tour Culinair.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: