Kiona Malinka wint Gouden IJscreatie

8 februari 2012 |
Kiona Malinka wint Gouden IJscreatie<

Kiona Malinka, mede-eigenaar van Crusio, heeft tijdens de IJsvak 2012 de ‘De Gouden IJscreatie 2012’ gewonnen. Hiermee heeft Kiona laten zien de mooiste en lekkerste ijscreaties van Nederland
te maken. Aan de wedstrijd deden dit jaar 23 ambachtelijke ijsbereiders mee die werkzaam zijn in een ijssalon in Nederland.

Finalisten
Van de drie finalisten kreeg de ijscreatie Olijfje van Kiona Malinka, de meeste punten van de jury. De andere finalisten waren Kees Raat van Metropolitan uit Amsterdam (rechts op de foto) en Luc Blok van IJssalon Luciano uit Wassenaar (links op de foto).

Meeste beleving
Malinka ontving uit handen van juryvoorzitter Jacques Vos ‘De Gouden IJscreatie 2012’, en ook ging ze naar huis met de 'Passie Award 2012', de prijs voor de finalist die met de meeste beleving de ijscreatie bereid en toegelicht heeft.

Vier identieke ijscreaties
De deelnemers kregen dit jaar de opdracht om in zes minuten vier identieke ijscreaties, met minimaal drie ijssmaken, neer te zetten. Kiona maakte voor haar creatie ‘Olijfje’ een
combinatie van citroen-ijs, vanille-ijs, en een ijsje van olijfolie van zwarte olijven uit de Provence.

IJsthee a la minute
De varianten werden gegarneerd met pipetjes met dezelfde olijfolie, een sneeuw van die olijfolie, en een citroenzest die in een half jaar, op grof zeezout in een weckpot eetbaar was geworden. Hierbij serveerde ze een a-la-minute bereide ijsthee van een biologische earlgrey thee.

Toetsing door jury
De creaties werden door zowel een vakjury, anonieme jury als praktijkjury beoordeeld op onder andere uiterlijk, presentatie, smaak, hygiëne, haalbaarheid en kostprijs. De
ijsbereiders werden daarnaast getoetst op werkwijze, voorbereiding en productkennis.

De IJsvak vond op dinsdag 7 februari plaats in de Fabrique in Utrecht.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: