Kanshebbers Innovation Award bekend

3 december 2012 |
Kanshebbers Innovation Award bekend<

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award.

Categorieën
De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De vier categoriewinnaars worden op 7 januari bekendgemaakt tijdens het openingsprogramma van Horecava 2013. Zij maken tevens kans op de prestigieuze overall award. Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 7 tot en met 10 januari 2013 in Amsterdam RAI.

Categorie Food & Beverage
• Fishion garnalen, dagverse tropische garnalen van eigen bodem, The Food Agency, Wageningen
• Bloempie, culinaire brood amuses, Bloempie, Amsterdam
• Potato Gratin & Rösti Rolls, verse aardappelproducten, Peka Kroef, Odiliapeel
• Bake Your Own, kant en klare deegplakken, Bak Speciaal, Nijkerk

Categorie Interior & Design
• Gacoli, buitenlampen op zonne-energie, Hemsson, Wierden
• rEvolution, liggend wijnglas, Vinice, Purmerend
• Mas Seat 1, terrasmeubel, Little Art Factory, Zierikzee
• RoXtable, wiebelvrij tafelonderstel, Invend, Arnhem

Categorie Equipment & Services
• 365Soup-Server, soep uit automaat, Vendinova Vending Solutions, Nieuwkuijk
• Spectank, schoonmaakunit voor grootkeuken, Spectank, Bathmen
• Compact Mobile Tap, compacte mobiele biertap, CoolCarré, Amsterdam
• Frylow, frituurolieverlengend apparaat, Frylow, Amsterdam

Categorie Concepts & Co-Creation
• Foodiebag, concept tegen voedselverspilling, VerdraaidGoed!, Delft
• Chummee, marketing via social media, Chummee, Amsterdam
• MobiBus, bus met werk- en vergaderplekken, P+R Facilitair, Nieuwegein
• YouGet, digitale spaarkaart via smartphone, YouGet, Den Haag

Innoveren betekent investeren
De jury kon ook dit jaar weer rekenen op een enorme diversiteit aan inzendingen. Het lager aantal inzendingen in vergelijking met editie 2012 (toen ruim 160) wijdt de jury aan de investeringen die gemoeid zijn met het ontwikkelen van innovaties, die onder de huidige economische omstandigheden steeds meer onder druk staan.

Bewust ondernemen
Wat deze editie verder opvalt, is de aandacht voor duurzaamheid. Juryvoorzitter Hugo Maat: "Bij het overgrote deel van de inzendingen is bij de ontwikkeling dan wel toepassing bewust rekening gehouden met de gevolgen voor mens en milieu. Een filosofie die naadloos aansluit op het thema van Horecava 2013: 'Bewust Ondernemen'. Komende editie zullen we dan ook weer een speciale aanmoedigingsprijs uitreiken voor een veelbelovende, duurzame inzending."

Stemmen voor publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs zal tijdens de Horecava worden uitgereikt. Wie meedoet, maakt kans op aantrekkelijke prijzen.
Eerbetoon
De 13e Horecava Innovation Award wordt mede opgedragen aan initiator en juryvoorzitter Karel de Vos die 15 september onverwacht overleed aan de gevolgen van hartfalen. De Vos (53) had een ongekende passie voor de horeca en heeft de jaarlijkse Horecava Innovation Award gemaakt tot een gerenommeerd evenement met landelijke impact.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: