Kanshebbers Innovation Award bekend

3 december 2012 |
Kanshebbers Innovation Award bekend<

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award.

Categorieën
De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De vier categoriewinnaars worden op 7 januari bekendgemaakt tijdens het openingsprogramma van Horecava 2013. Zij maken tevens kans op de prestigieuze overall award. Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 7 tot en met 10 januari 2013 in Amsterdam RAI.

Categorie Food & Beverage
• Fishion garnalen, dagverse tropische garnalen van eigen bodem, The Food Agency, Wageningen
• Bloempie, culinaire brood amuses, Bloempie, Amsterdam
• Potato Gratin & Rösti Rolls, verse aardappelproducten, Peka Kroef, Odiliapeel
• Bake Your Own, kant en klare deegplakken, Bak Speciaal, Nijkerk

Categorie Interior & Design
• Gacoli, buitenlampen op zonne-energie, Hemsson, Wierden
• rEvolution, liggend wijnglas, Vinice, Purmerend
• Mas Seat 1, terrasmeubel, Little Art Factory, Zierikzee
• RoXtable, wiebelvrij tafelonderstel, Invend, Arnhem

Categorie Equipment & Services
• 365Soup-Server, soep uit automaat, Vendinova Vending Solutions, Nieuwkuijk
• Spectank, schoonmaakunit voor grootkeuken, Spectank, Bathmen
• Compact Mobile Tap, compacte mobiele biertap, CoolCarré, Amsterdam
• Frylow, frituurolieverlengend apparaat, Frylow, Amsterdam

Categorie Concepts & Co-Creation
• Foodiebag, concept tegen voedselverspilling, VerdraaidGoed!, Delft
• Chummee, marketing via social media, Chummee, Amsterdam
• MobiBus, bus met werk- en vergaderplekken, P+R Facilitair, Nieuwegein
• YouGet, digitale spaarkaart via smartphone, YouGet, Den Haag

Innoveren betekent investeren
De jury kon ook dit jaar weer rekenen op een enorme diversiteit aan inzendingen. Het lager aantal inzendingen in vergelijking met editie 2012 (toen ruim 160) wijdt de jury aan de investeringen die gemoeid zijn met het ontwikkelen van innovaties, die onder de huidige economische omstandigheden steeds meer onder druk staan.

Bewust ondernemen
Wat deze editie verder opvalt, is de aandacht voor duurzaamheid. Juryvoorzitter Hugo Maat: "Bij het overgrote deel van de inzendingen is bij de ontwikkeling dan wel toepassing bewust rekening gehouden met de gevolgen voor mens en milieu. Een filosofie die naadloos aansluit op het thema van Horecava 2013: 'Bewust Ondernemen'. Komende editie zullen we dan ook weer een speciale aanmoedigingsprijs uitreiken voor een veelbelovende, duurzame inzending."

Stemmen voor publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs zal tijdens de Horecava worden uitgereikt. Wie meedoet, maakt kans op aantrekkelijke prijzen.
Eerbetoon
De 13e Horecava Innovation Award wordt mede opgedragen aan initiator en juryvoorzitter Karel de Vos die 15 september onverwacht overleed aan de gevolgen van hartfalen. De Vos (53) had een ongekende passie voor de horeca en heeft de jaarlijkse Horecava Innovation Award gemaakt tot een gerenommeerd evenement met landelijke impact.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: