Kanshebbers Innovation Award bekend

3 december 2012 |
Kanshebbers Innovation Award bekend<

De nominaties voor de 13e Horecava Innovation Award zijn bekend. De jury heeft uit ruim 110 inzendingen zestien genomineerden benoemd die kans maken op een award.

Categorieën
De nominaties zijn verdeeld over vier categorieën: Food & Beverage, Interior & Design, Equipment & Services en Concepts & Co-Creation. De vier categoriewinnaars worden op 7 januari bekendgemaakt tijdens het openingsprogramma van Horecava 2013. Zij maken tevens kans op de prestigieuze overall award. Alle nominaties zijn te bewonderen op de themawereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 7 tot en met 10 januari 2013 in Amsterdam RAI.

Categorie Food & Beverage
• Fishion garnalen, dagverse tropische garnalen van eigen bodem, The Food Agency, Wageningen
• Bloempie, culinaire brood amuses, Bloempie, Amsterdam
• Potato Gratin & Rösti Rolls, verse aardappelproducten, Peka Kroef, Odiliapeel
• Bake Your Own, kant en klare deegplakken, Bak Speciaal, Nijkerk

Categorie Interior & Design
• Gacoli, buitenlampen op zonne-energie, Hemsson, Wierden
• rEvolution, liggend wijnglas, Vinice, Purmerend
• Mas Seat 1, terrasmeubel, Little Art Factory, Zierikzee
• RoXtable, wiebelvrij tafelonderstel, Invend, Arnhem

Categorie Equipment & Services
• 365Soup-Server, soep uit automaat, Vendinova Vending Solutions, Nieuwkuijk
• Spectank, schoonmaakunit voor grootkeuken, Spectank, Bathmen
• Compact Mobile Tap, compacte mobiele biertap, CoolCarré, Amsterdam
• Frylow, frituurolieverlengend apparaat, Frylow, Amsterdam

Categorie Concepts & Co-Creation
• Foodiebag, concept tegen voedselverspilling, VerdraaidGoed!, Delft
• Chummee, marketing via social media, Chummee, Amsterdam
• MobiBus, bus met werk- en vergaderplekken, P+R Facilitair, Nieuwegein
• YouGet, digitale spaarkaart via smartphone, YouGet, Den Haag

Innoveren betekent investeren
De jury kon ook dit jaar weer rekenen op een enorme diversiteit aan inzendingen. Het lager aantal inzendingen in vergelijking met editie 2012 (toen ruim 160) wijdt de jury aan de investeringen die gemoeid zijn met het ontwikkelen van innovaties, die onder de huidige economische omstandigheden steeds meer onder druk staan.

Bewust ondernemen
Wat deze editie verder opvalt, is de aandacht voor duurzaamheid. Juryvoorzitter Hugo Maat: "Bij het overgrote deel van de inzendingen is bij de ontwikkeling dan wel toepassing bewust rekening gehouden met de gevolgen voor mens en milieu. Een filosofie die naadloos aansluit op het thema van Horecava 2013: 'Bewust Ondernemen'. Komende editie zullen we dan ook weer een speciale aanmoedigingsprijs uitreiken voor een veelbelovende, duurzame inzending."

Stemmen voor publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs zal tijdens de Horecava worden uitgereikt. Wie meedoet, maakt kans op aantrekkelijke prijzen.
Eerbetoon
De 13e Horecava Innovation Award wordt mede opgedragen aan initiator en juryvoorzitter Karel de Vos die 15 september onverwacht overleed aan de gevolgen van hartfalen. De Vos (53) had een ongekende passie voor de horeca en heeft de jaarlijkse Horecava Innovation Award gemaakt tot een gerenommeerd evenement met landelijke impact.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: