Kamervragen over lunchroom

12 mei 2010 |
Kamervragen over lunchroom<

De recensie die culinair recensent Johannes van Dam onlangs schreef over Lunchroom Soprano roept vraagtekens op bij Kamerleden. Door een te laag plafond zou er in de lunchroom geen alcohol geschonken mogen worden. Om die reden sluit de horecazaak al om vier uur ’s middags, zo schreef Van Dam in het Parool.

Drank- en Horecawet
Volgens de inrichtingseisen uit de Drank- en Horecawet moet een pand minimaal 2,40 meter hoog zijn om een drankvergunning te mogen aanvragen. Het plafond in Lunchroom Soprano is echter 2,33 meter hoog. Soprano komt dus zeven centimeter te kort voor een drankvergunning. PvdA-kamerlid Mei Li Vos vraagt zich af waarom de hoogte-eisen niet kunnen worden versoepeld.

Achterhaald
De versoepeling is één van de vragen die Vos beantwoord wil hebben door demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid. Daarnaast noemt Vos de horeca-inrichtingseisen achterhaald. De huidige eisen zouden namelijk nog gericht zijn op de noodzaak om horecapanden te voorzien van genoeg luchtverversing en ventilatie vanwege tabaksrook, maar sinds de invoering van het rookverbod in 2008 zijn deze eisen ‘wellicht minder van belang’, aldus Vos.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: