Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af

1 september 2015 |
Julius Jaspers trapt Nationale Mosselweek af<

Chefkok Julius Jaspers heeft gisteren de mosselweek groots van start laten gaan door Zeeuwse mosselen te bereiden in zijn restaurant Happyhappyjoyjoy
in Amsterdam. Het accent van de vijfde editie van deze Nationale Mosselweek ligt op horeca: tijdens deze promotieweek zijn er zo'n 300 restaurants in heel Nederland die meedoen met de mosselweek. Zij serveren een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen.

Mosselen met XO sauce
Julius Jaspers heeft Zeeuwse mosselen geserveerd in XO sauce, een spannende mix van gestoomde mosselen met coquille, garnalen, chili, gember en knoflook. Bij Happyhappyjoyjoy staat proeven en beleven centraal. Julius Jaspers: "Mosselen zijn een makkelijk ingrediënt én ze lenen zich voor enorm veel variatie. Ze staan vanaf dag één bij ons op de kaart."

Mosselweek
Deze editie van de Nationale Mosselweek is extra speciaal. Het is de eerste keer dat er tijdens de Nationale Mosselweek zo massaal is samengewerkt met horecagelegenheden in heel Nederland. De Nationale Mosselweek is afgelopen zaterdag van start gegaan en duurt tot en met zondag 6 september. Tijdens deze week kan er bij zo'n 300 restaurants in heel Nederland Zeeuwse mosselen gegeten worden. Deelnemende restaurants hebben de vrijheid gekregen om op geheel eigen wijze een gerecht of menu samen te stellen. Naast de klassieke mosselpan worden er verrassende gerechten gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: