Joke zegt Horecava vaarwel!

5 december 2012
Joke zegt Horecava vaarwel!

Joke van der Wijngaart, directeur foodbeurzen bij Amsterdam RAI, zegt de RAI en de Horecava vaarwel. "De komende Horecava wordt mijn laatste", laat ze in een reactie weten.
Van der Wijngaart wordt directeur van de Modefabriek.

*Van horeca naar mode*
De editie van 2013 wordt de zevende Horecava van Joke van der Wijngaart. Van der Wijngaart gaat naar de Modefabriek, waar ze nu al directeur is. De komende maanden verdeelt ze haar aandacht tussen beide werelden. Momenteel werkt ze twee dagen per week voor de Modefabriek en drie voor de Horecava.

*Dalende meterverkoop*
Het was een bewogen periode, aldus Van der Wijngaart. Mede door het huidige economische klimaat. Ze zal de dynamiek van de Horecava missen; de komende tijd staan er nog de nodige veranderingen op stapel. De BBB (MECC Maastricht, tevens RAI) gaat naar oktober, en Venuez en Nachtleven verdwijnen. Hier komt een nieuw concept voor in de plaats. Van der Wijngaart heeft nog wel meer ideeën om de dalende trend in meterverkoop te stabiliseren, maar zal ze niet meer uitvoeren.

*Modebeurzen*
Joke blijft wel ‘in de beurzen’. Als directeur van de Modefabriek is ze tevens verantwoordelijk voor vier beurzen per jaar. "Ik heb wel wat met mode", zegt ze. Henk Wielinga is in Maastricht verantwoordelijk voor de BBB. Wie haar opvolger wordt bij de Horecava is nog niet bekend.

~Frank Lindner~

Overig nieuws