Japanse high-tea in lunchroom

20 mei 2014
Japanse high-tea in lunchroom

Na het Japans Worstenbroodje die Châteraisé vorige maand heeft geïntroduceerd, heeft Châteraisé nu een nieuw typisch Japans concept geïntroduceerd. De Engelse high-tea kende u al, maar
nu is er ook de Japanse high-tea. De Japanse high-tea is sinds 6 mei verkrijgbaar in de winkel op het Besterdplein te Tilburg.

*Afternoon tea*
High-tea kennen wij als een lichte maaltijd tussen drie uur en vijf uur ’s middags, maar officieel heette dit in Engeland afternoon tea. Afternoon tea ontstond rond 1840 toen een hertogin tegen vier uur honger kreeg en kon, of wilde, niet wachten tot haar avond maaltijd. Zo werd er een lichte maaltijd voor haar voorbereid met verschillende soorten thee. Zo begon de eerste afternoon tea.
Deze tea werd erg populair onder de Engelse bevolking en al snel begon iedereen rond vier uur thee drinken met wat lichte hartige en/of zoete hapjes.

*Lage tafels*
In het begin werden de thee en hapjes geserveerd op lage tafels met comfortabele stoelen/sofa waardoor het ook wel low-tea genoemd werd. Later werd het ook op de dinertafel (hogere tafel) geserveerd en zo veranderde de naam naar high-tea.
Traditioneel werd er als eerst gerookte zalm-komkommer of ei-mosterd sandwiches geserveerd, gevolgd door scones met jam en clotted cream (mengsel van mascarpone en crème fraiche of slagroom) met tenslotte een selectie van gebak. Natuurlijk geserveerd met een pot thee.

*Enthousiast*
Châteraisé heeft een Japanse variant ontwikkeld. De Japanse high-tea wordt geserveerd op een echte Japanse wijze en bestaat uit Japanse producten van Châteraisé zoals Japanse bonbons, Japanse worstenbroodjes en Namadora (Japans pannenkoekje met een romige vulling van vers fruit). Er wordt echte Japanse groene thee bij geschonken uit een Japanse theepot. De eerste klanten zijn erg enthousiast.

*Lange historie*
Châteraisé is een patisserieketen uit Japan. 50 Jaar geleden opende de eerste winkel in Japan, waar Châteraisé uitgroeide tot een keten van 450 winkels met een uitgebreid assortiment aan Japans en Westers gebak. Na Japan besloot de patisserieketen zich te gaan vestigen in het Westen. In 2012 is de eerste winkel in Nederland geopend, aan het Besterdplein in Tilburg. Daarmee werd de eerste winkel in Europa een feit.

*Japanse technologie*
Châteraisé onderscheidt zich van andere patisserieën door het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en verfijnde Japanse technologie. Hiermee verkrijgen de producten een hoge kwaliteit qua smaak en structuur. De producten zijn verkrijgbaar tegen een lage prijs.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws