Japanse high-tea in lunchroom

20 mei 2014 |
Japanse high-tea in lunchroom<

Na het Japans Worstenbroodje die Châteraisé vorige maand heeft geïntroduceerd, heeft Châteraisé nu een nieuw typisch Japans concept geïntroduceerd. De Engelse high-tea kende u al, maar
nu is er ook de Japanse high-tea. De Japanse high-tea is sinds 6 mei verkrijgbaar in de winkel op het Besterdplein te Tilburg.

Afternoon tea
High-tea kennen wij als een lichte maaltijd tussen drie uur en vijf uur ’s middags, maar officieel heette dit in Engeland afternoon tea. Afternoon tea ontstond rond 1840 toen een hertogin tegen vier uur honger kreeg en kon, of wilde, niet wachten tot haar avond maaltijd. Zo werd er een lichte maaltijd voor haar voorbereid met verschillende soorten thee. Zo begon de eerste afternoon tea.
Deze tea werd erg populair onder de Engelse bevolking en al snel begon iedereen rond vier uur thee drinken met wat lichte hartige en/of zoete hapjes.

Lage tafels
In het begin werden de thee en hapjes geserveerd op lage tafels met comfortabele stoelen/sofa waardoor het ook wel low-tea genoemd werd. Later werd het ook op de dinertafel (hogere tafel) geserveerd en zo veranderde de naam naar high-tea.
Traditioneel werd er als eerst gerookte zalm-komkommer of ei-mosterd sandwiches geserveerd, gevolgd door scones met jam en clotted cream (mengsel van mascarpone en crème fraiche of slagroom) met tenslotte een selectie van gebak. Natuurlijk geserveerd met een pot thee.

Enthousiast
Châteraisé heeft een Japanse variant ontwikkeld. De Japanse high-tea wordt geserveerd op een echte Japanse wijze en bestaat uit Japanse producten van Châteraisé zoals Japanse bonbons, Japanse worstenbroodjes en Namadora (Japans pannenkoekje met een romige vulling van vers fruit). Er wordt echte Japanse groene thee bij geschonken uit een Japanse theepot. De eerste klanten zijn erg enthousiast.

Lange historie
Châteraisé is een patisserieketen uit Japan. 50 Jaar geleden opende de eerste winkel in Japan, waar Châteraisé uitgroeide tot een keten van 450 winkels met een uitgebreid assortiment aan Japans en Westers gebak. Na Japan besloot de patisserieketen zich te gaan vestigen in het Westen. In 2012 is de eerste winkel in Nederland geopend, aan het Besterdplein in Tilburg. Daarmee werd de eerste winkel in Europa een feit.

Japanse technologie
Châteraisé onderscheidt zich van andere patisserieën door het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en verfijnde Japanse technologie. Hiermee verkrijgen de producten een hoge kwaliteit qua smaak en structuur. De producten zijn verkrijgbaar tegen een lage prijs.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: