Is dit het zonnigste terras van Amsterdam?

16 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het groenste en zonnigste terras van Amsterdam ligt pal op het zuiden, direct aan het Oosterpark en opent – ongeacht de seizoenen - zodra de zon schijnt! Dit seizoen staan er diverse nieuwe activiteiten op het programma voor jong en oud.

Verwarmde parasols

Tot twee jaar geleden was cafe De Tropen uitsluitend vanuit het museum bereikbaar. Sindsdien is er veel veranderd; Piet Boon heeft het interieur van het restaurant onder handen genomen, chefkok Hans Ribbens pastte de menukaart volledig aan, het terras werd voorzien van verwarmde parasols en een professioneel bedieningsequipe staat klaar voor de gasten.

Picknickmand en kinderschmink

“De Tropen heeft dit seizoen meer voor onze gasten in petto dan een zonnig terras alleen; van live late night salsa tot goedgevulde picknickmand, van kinderschmink-middagen tot barbecues op het terras. Kortom iedereen is welkom; binnen, buiten op het terras en natuurlijk rond de vijver met de relaxte hangmatten en strandstoelen!” www.amsterdamdetropen.nl

Over KIT Royal Tropical Institute :

KIT is een not-for- profit kennis en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking en richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en middeninkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied van KIT omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het daarbij om het verbeteren van gezondheidszorg en van duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade, waar ook café De Tropen, KIT Meetings & Events en het Amsterdam Tropen Hotel gevestigd zijn.  Zie voor meer informatie ook www.kit.nl

Cafe De Tropen:

De nieuwe levendige hotspot in het hart van Amsterdam-Oost, ontworpen door studio Piet Boon, zal in het voorjaar een flinke make-over ondergaan. De Tropen is 7 dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en borrel en bij mooi weer kun je genieten van het riante zonnige terras met uitzicht op binnentuin en het Oosterpark. www.amsterdamdetropen.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: