Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje 2014

3 oktober 2017 | Roy Spijker

Eric Meertens, eigenaar van De Koffiepot in Hardenberg, is speciaal voor ons zijn kassasysteem ingedoken. Wat blijkt? Nog steeds is 'Feel the Veal' het bestverkochte broodje in de Hardenbergse Lunchroom. En dat drie jaar na het winnen van de award voor het 'Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland'!

LAATSTE KANS! JE KUNT NOG TOT VRIJDAG INSCHRIJVEN VOOR LEKKERSTE LUNCHROOMBROODJE 2017

We vragen Meertens of hij het broodje ook extra aandacht geeft. "Natuurlijk, het broodje staat prominent op de kaart. Voorop het menu zelfs, maar we zijn nu eenmaal trots op het winnen van de prijs en de gasten genieten er nog dagelijks van. We hebben van het prijswinnende broodje nu enkele varianten gemaakt, zoals die in de vorm van een sandwich. Die verkopen we met een mandje friet erbij, een topper!" 

Media-aandacht
Niet alleen Lunchroom bracht het nieuws van de winst. Eric: "RTL4 benaderde ons voor een item in het programma Tips & Travel. Dat was naar aanleiding van het winnen van de award. Aan de zaak hebben we verder sinds 2014 niet veel veranderd, aangezien we toen net een grote verbouwing achter de rug hadden. Qua omzet is er sindsdien wel heel veel veranderd, we kunnen met recht spreken van een enorme toename. Het assortiment is breder geworden en ook de situatie in het centrum is positief. We zien hier gelukkig een laag leegstandsniveau in de stad, ik schat een procent of vier, vijf."

Ontbijt en bezorgen
Niet alleen voor lunch ben je in De Koffiepot aan het goede adres, ook voor ontbijt kan men er nu terecht. "Ja, ontbijt is nieuw en loopt goed", vertelt Meertens. "Maar ook het bezorgen heeft een vlucht genomen. In 2014 waren we daar nog niet mee bezig, maar inmiddels gaat dat heel goed. We bezorgen voornamelijk bij bedrijven, maar in de praktijk zie ik dat veel particulieren ons nu ook hebben ontdekt. We doen dat wel heel lokaal, binnen een straal van vijf kilometer rondom Hardenberg."

Doe ook mee
Voor degenen die twijfelen of ze mee willen doen aan deze broodjeswedstrijd heeft Eric nog een boodschap: "Ik kan het iedereen aanraden. Het is een kleine moeite om mee te doen en het winnen van de prijs heeft ons ongelofelijk veel opgeleverd, zowel op het vlak van bekendheid als op het gebied van omzetontwikkeling. De omzet is gedurende de laatste drie jaar verdubbeld en we zitten nu op elf vaste krachten en twintig hulpkrachten."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Advertorial
Spicy Chai Latte: lunchrooms zien kansen om de omzet te verhogen!

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: