Interview: Wendie de Roos

17 april 2010 |
Interview: Wendie de Roos<

Het naambordje van Lunchroom Central Park doet al gauw denken aan de populaire tv-serie Friends. Na een weekje New York komt Wendie de Roos thuis met een nieuw idee: Apeldoorn krijgt een lunchroom met een metropoliskarakter. Net zoals lunchroom Central Perk uit de serie moet het een bruisende zaak worden met goede koffie en Amerikaanse producten. Dit jaar viert Central Park haar vijfde verjaardag.

Zeven dagen per week staat eigenaresse Wendie de Roos stralend in haar zaak. “Zoals deze lunchroom is, zo ben ik zelf”, vertelt ze enthousiast. Met een grote kroonluchter aan het plafond, diverse houten stoelen en overal prullaria staat de zaak al snel vol. De lunchroom, gevestigd in een monumentaal pand, is uitnodigend. Zelf omschrijft ze het als “ordelijke chaos”. Deze chaos verandert met de dag, aangezien alle spullen in Central Park – dus ook het meubilair – te koop zijn. “Het meubilair is van Kieveen en staat bij ons in de zaak tentoongesteld. Zo snijdt het mes aan twee kanten en deze afspraak zorgt ervoor dat onze zaak geen dag hetzelfde is.” En dat is nu juist waar Roos van houdt: diversiteit. De kleurrijke zaak beschikt over ongeveer 35 zitplaatsen, exclusief een terras van 40 stoelen. “Het is wel eens gebeurd dat gasten op een drukke zaterdagmiddag een tafel en een paar stoelen wilden kopen. Dan zitten we opeens met een paar couverts minder, want zo is het concept. Maar goed, dat weet je van tevoren als je hieraan begint. Je krijgt er veel voor terug: ik hoef nooit na te denken over nieuw meubilair, dat wordt gratis geleverd.”

“Tijdens een vakantie in New York kwam ik erachter dat ik veel miste in Apeldoorn. Veel lunchrooms lijken op elkaar en mensen bestellen uit gewoonte al snel een broodje gezond of een tosti. Vanaf het begin wist ik: dat ga ik anders doen.” Daarom stonden er vijf jaar geleden alleen maar bagels op de menukaart van Central Park. “In Apeldoorn hadden ze nog nooit gehoord van een bagel. Maar verbaas je of niet – niemand vroeg om een tosti”, vertelt Wendie de Roos. De bagel roept bij de eigenaresse veel herinneringen op. “Het broodje staat voor mij voor Amerikaanse vrijheid. Afgezien daarvan vind ik de bagel erg smaakvol en zeer geschikt voor een leuke presentatie op het bord.”

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: