Interview: Pieter van der Poel

15 april 2011 |
Interview: Pieter van der Poel<

Van der Poel is een begrip in het oosten van het land. Met mooi weer staan mensen rijendik voor de deur. Op de eerste zondag in maart was het ijs in zowel Enschede als Hengelo uitverkocht. “Wij hebben altijd vrolijke klanten. Als je chagrijnig bent, ga je geen ijsje kopen”, lacht Meike.

De derde generatie Van der Poel runt twee succesvolle ijssalons. Meike verkoopt ijs en broodjes in de salon in Enschede, Pieter maakt en verkoopt ijs in Hengelo. “We zijn echt een familiebedrijf.”

Van opa op kleinkinderen
Grootvader Piet van der Poel begon in 1925 als banketbakker in Hengelo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de grondstoffen voor banket schaars. “Opa ging er ijs naast verkopen”, vertelt Meike. Pieter: “Toen onze vader in 1977 de zaak overnam, besloot hij de banketbakkerij te stoppen en zich alleen nog op ijs te richten. Dat was echt een sprong in het diepe.” IJs was toen nog een luxeproduct. Vader Peter van der Poel heeft zich erin gespecialiseerd en is sinds 2001 zelfs SVH Meesterijsbereider, vertellen zijn kinderen trots. Nu doet hij het iets rustiger aan, al is hij nog veel met ijs in de weer en in de salons te vinden. “Het is zijn hobby om met ijs en klanten te werken”, zegt Meike.
Het ijs wordt dagelijks vers bereid in de productieruimte achter de ijssalon in Hengelo door ijsspecialisten Pieter van der Poel, Bert Waninge en Peter ter Laak, en vervolgens in gekoelde bakken vervoerd naar Enschede. Pieter: “We krijgen veel aanvragen voor de levering van ijs. Laatst zelfs uit Zuid-Frankrijk, van mensen die ons ijs in een restaurant van een ‘prestigieus familiepark’ wilden verkopen.” Meike: “Wij leveren niet aan derden; we houden het ijs exclusief.” Van der Poel maakt wel ijs- en bavaroisbuffetten voor restaurants, bruiloften en bijeenkomsten van bijvoorbeeld FC Twente.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: