Interview: Pieter van der Poel

15 april 2011 |
Interview: Pieter van der Poel<

Van der Poel is een begrip in het oosten van het land. Met mooi weer staan mensen rijendik voor de deur. Op de eerste zondag in maart was het ijs in zowel Enschede als Hengelo uitverkocht. “Wij hebben altijd vrolijke klanten. Als je chagrijnig bent, ga je geen ijsje kopen”, lacht Meike.

De derde generatie Van der Poel runt twee succesvolle ijssalons. Meike verkoopt ijs en broodjes in de salon in Enschede, Pieter maakt en verkoopt ijs in Hengelo. “We zijn echt een familiebedrijf.”

Van opa op kleinkinderen
Grootvader Piet van der Poel begon in 1925 als banketbakker in Hengelo. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de grondstoffen voor banket schaars. “Opa ging er ijs naast verkopen”, vertelt Meike. Pieter: “Toen onze vader in 1977 de zaak overnam, besloot hij de banketbakkerij te stoppen en zich alleen nog op ijs te richten. Dat was echt een sprong in het diepe.” IJs was toen nog een luxeproduct. Vader Peter van der Poel heeft zich erin gespecialiseerd en is sinds 2001 zelfs SVH Meesterijsbereider, vertellen zijn kinderen trots. Nu doet hij het iets rustiger aan, al is hij nog veel met ijs in de weer en in de salons te vinden. “Het is zijn hobby om met ijs en klanten te werken”, zegt Meike.
Het ijs wordt dagelijks vers bereid in de productieruimte achter de ijssalon in Hengelo door ijsspecialisten Pieter van der Poel, Bert Waninge en Peter ter Laak, en vervolgens in gekoelde bakken vervoerd naar Enschede. Pieter: “We krijgen veel aanvragen voor de levering van ijs. Laatst zelfs uit Zuid-Frankrijk, van mensen die ons ijs in een restaurant van een ‘prestigieus familiepark’ wilden verkopen.” Meike: “Wij leveren niet aan derden; we houden het ijs exclusief.” Van der Poel maakt wel ijs- en bavaroisbuffetten voor restaurants, bruiloften en bijeenkomsten van bijvoorbeeld FC Twente.

Lees het volledige interview in dit nummer van Lunchroom

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: