Interview oud-winnaars: Elhorst

14 augustus 2015 |
Interview oud-winnaars: Elhorst

Nog iets meer dan twee weken tot de inzendtermijn van de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje 2015 sluit! Speciaal hiervoor kun je deze weken exclusieve interviews lezen met de vier oud-winnaars van deze wedstrijd. Vandaag: Kees Elhorst van Elhorst uit Alkmaar die in 2011 de eerste winnaar was van het Lekkerste Lunchroombroodje.

Radio 538
Ook bij Elhorst was er sprake van een 'gigantische omzetboost' nadat de zaak het Lekkerste Lunchroombroodje 2011 had gewonnen. De omzet steeg met zo’n 20 tot 25 procent en de zaak was veel in de publiciteit. Elhorst werd zelfs gebeld door Radio 538! De lunchroomhouder vertelt dat die landelijke publiciteit nu, vier jaar later, nog steeds te merken is. “Van de week nog kwamen er mensen eten naar aanleiding van de radio-uitzending.”

Wauw-effect
Het winnende broodje wordt dan ook nog steeds goed verkocht. “Het broodje is een echte topper. Doe Mij Die Maar zit op een lange spies, wat bij de gasten altijd zorgt voor een wauw-effect”, zegt Kees Elhorst.

Kroon op je werk
“Genomineerd worden voor het Lekkerste Lunchroombroodje en de wedstrijd uiteindelijk zelfs winnen is een kroon op je werk. Het enthousiasmeert het hele team en zorgt voor veel media-aandacht én een omzetboost”, vertelt de ondernemer.

Tips
Wel heeft Kees Elhorst nog een belangrijke tip voor de toekomstige deelnemers: “Schoenmaker blijf bij je leest. Denk eraan dat het broodje straks misschien wel twintig of vijftig keer in korte tijd geserveerd moet worden. Maak het jezelf dus niet te moeilijk.” Daarnaast benoemt hij ook dat het belangrijk is om na de nominatie de publiciteit op te zoeken en het bekend te maken via social media. Hij sluit af met: “Laat de beste winnen!”

Wil je de interviews met de andere oud-winnaars lezen? Klik hier
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: