Interview oud-winnaars: De Koffiepot

11 augustus 2015 |
Interview oud-winnaars: De Koffiepot<

Nog drie weken tot de inzendtermijn van de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje 2015! Speciaal hiervoor kun je de komende weken exclusieve
interviews lezen met de vier oud-winnaars van deze wedstrijd. We trappen af met Eric Meertens van De Koffiepot uit Hardenberg die vorig jaar het Lekkerste Lunchroombroodje won.
Flinke omzetstijging
Wat duidelijk naar voren komt is de flinke omzetstijging die De Koffiepot vlak na de wedstrijd had én nu nog steeds heeft. In de eerste drie weken na het winnen van het Lekkerste Lunchroombroodje 2014 behaalde de lunchroom 60% meer omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Eigenaar Eric Meertens: "In november is het normaal erg rustig, maar nu moesten we alle zeilen bijzetten. Mensen kwamen overal vandaan om het broodje te proeven."

RTL4
Maar ook nu, bijna een jaar later, heeft De Koffiepot nog profijt van de wedstrijd. "Zelfs nu merken we nog dat de omzet hoger is dan dezelfde periode vorig jaar en het jaar daarvoor", aldus Eric Meertens. Daarnaast werd de lunchroom onlangs benaderd door het RTL4-programma 'Tips & Travel' voor een reportage.

Bevestiging
Eric adviseert daarom iedereen om mee te doen met de wedstrijd. "Wij twijfelden in het begin of we wel mee moesten doen, maar uiteindelijk besloten we ervoor te gaan. We hebben onze kok uitgedaagd om een nieuw broodje samen te stellen en die ging er meteen enthousiast mee aan de slag. Dat we genomineerd werden en uiteindelijk wonnen, was voor ons een bevestiging dat we echt op de goede weg zaten. Doe je het goed? Doe dan zeker mee!"

Wees actief
De eigenaar van De Koffiepot heeft nog een laatste advies aan de deelnemers: wees actief in de media. "Wij hebben vanaf het begin in de regionale media aangeprezen dat we genomineerd waren voor het Lekkerste Lunchroombroodje. Vanaf hier hebben we het steeds verder uitgebouwd en is het balletje vanzelf gaan rollen, waardoor nu zelfs de landelijke media het hebben opgepakt."

Lees hier de interviews met de andere oud-winnaars!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: