Interview oud-winnaars: De Koffiepot

11 augustus 2015 |
Interview oud-winnaars: De Koffiepot

Nog drie weken tot de inzendtermijn van de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje 2015! Speciaal hiervoor kun je de komende weken exclusieve
interviews lezen met de vier oud-winnaars van deze wedstrijd. We trappen af met Eric Meertens van De Koffiepot uit Hardenberg die vorig jaar het Lekkerste Lunchroombroodje won.
Flinke omzetstijging
Wat duidelijk naar voren komt is de flinke omzetstijging die De Koffiepot vlak na de wedstrijd had én nu nog steeds heeft. In de eerste drie weken na het winnen van het Lekkerste Lunchroombroodje 2014 behaalde de lunchroom 60% meer omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Eigenaar Eric Meertens: "In november is het normaal erg rustig, maar nu moesten we alle zeilen bijzetten. Mensen kwamen overal vandaan om het broodje te proeven."

RTL4
Maar ook nu, bijna een jaar later, heeft De Koffiepot nog profijt van de wedstrijd. "Zelfs nu merken we nog dat de omzet hoger is dan dezelfde periode vorig jaar en het jaar daarvoor", aldus Eric Meertens. Daarnaast werd de lunchroom onlangs benaderd door het RTL4-programma 'Tips & Travel' voor een reportage.

Bevestiging
Eric adviseert daarom iedereen om mee te doen met de wedstrijd. "Wij twijfelden in het begin of we wel mee moesten doen, maar uiteindelijk besloten we ervoor te gaan. We hebben onze kok uitgedaagd om een nieuw broodje samen te stellen en die ging er meteen enthousiast mee aan de slag. Dat we genomineerd werden en uiteindelijk wonnen, was voor ons een bevestiging dat we echt op de goede weg zaten. Doe je het goed? Doe dan zeker mee!"

Wees actief
De eigenaar van De Koffiepot heeft nog een laatste advies aan de deelnemers: wees actief in de media. "Wij hebben vanaf het begin in de regionale media aangeprezen dat we genomineerd waren voor het Lekkerste Lunchroombroodje. Vanaf hier hebben we het steeds verder uitgebouwd en is het balletje vanzelf gaan rollen, waardoor nu zelfs de landelijke media het hebben opgepakt."

Lees hier de interviews met de andere oud-winnaars!
Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: